ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Почињу преговори о минималној цени рада

Преговори о минималној цени рада почињу данас.

Савез самосталних синдиката Србије (СССС) инсистира на корекцији минималне зараде за текућу годину и да се тек након корекције разговара о минималној цени рада за 2024. годину, наводи се са сајту те синдикалне организације.

Из Владе Србије је раније најављено је да ће на крају 2023. бити донета одлука да се минимална зарада од 1. јануара 2024. изједначи са минималном потрошачком корпом.

Наведено је и да ће се, према плану „Србија 2025“, минимална зарада изједначити са ценом минималне потрошачке корпе до краја 2023. године.

Према до сада познатим званичним подацима државних институција, запослени у Србији који примају минималну зараду у првих прет месеци су у минусу за 54.600 динара, колико су трошкови минималне потрошачке корпе већи од минималних зарада које су примили, наводи се на сајту СССС.

По синдикалним пројекцијама, а на основу кретања раста минималне потрошачке корпе у првих пет месеци ове године, до краја 2023. године запослени који примају минималну зараду биће у минусу за преко 150.000 динара, односно недостајаће им четири „минималца“ да покрију годишње трошкове минималне потрошачке корпе или ће три месеца гладовати.

Како се наводи, до краја 2023. године запослени који примају минималну зараду оствариће приход од 478.400 динара, а трошкови минималне потрошачке корпе за целу годину износиће близу 630.000 динара.

Б92

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Асфалтирањем се завршавају радови у Улици Марије Маге Магазиновић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Локални механизми за развој женског предузетништва у руралној средини (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски дан срца – 29. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба – Хобијем по свету

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива које ће важити до 6. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА

На мобилном мамографу у Чајетини прегледано 788 жена, најављене нове активности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први „Ужички фестивал ходања“ у недељу 1. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Усвојена Стратегија активног и здравог старења у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА