OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Почиње реализација четвртог циклуса програма “Удружимо се”


Ужице – Спортско игралиште на Ибишевом гувну један је од најбољих примера успешности у релаизацији програма ужичког локалног партнерства “Удружимо се”. Овде је кроз три године уложено око три милиона динара и данас на задовољство мештана, који су и иницијатори пројекта тај простор изгледа много другачије.

Добринко Милојевић, мештанин и један од иницијатора уређења овог простора истиче да су најпре конкурисали за насипање и равњање терена, затим за ограђивање и сада за додатни мобилијар.

“Ми смо годинама желели да овде направимо нешто боље и због тога смо се када је програм покренут одмах укључили. Веома смо задовољни и до сада урађеним, али желимо пошто имамо одличну сарадњу са локалном самоуправом да и даље унапређујемо овај простор новим садржајима. Плато за кошарку, печурке за седење и мобилијар за децу неки су од садржаја које ћемо реализовати током ове године а ми мештани трудићемо се да простор одржавамо уређеним и чистим”.

Миодраг Петковић члан Градског већа посебно је поносан на чињеницу да је из године у годину одзив Ужичана на учешће у овом програму све већи.

“Ове године поново смо имали сјајан одзив наших суграђана, пристигла су 24 пројекта уређења јавних површина. На рапослагању смо имали 12,6 милиона динара и у оквиру тог износа подржаћемо 16 пројеката. У грађевинском смислу ови пројекти нису велики али су веома важни, јер представљају жеље и тежњу грађана да се у њиховом непосредном окружењу уреди јавна површина по њиховој жељи. Највећим делом њихови предлози односе се на уређење места за одмор, уређеђење спорстких и градњу дечијих игралишта, уређење пешачких стаза”.

Поред спортског терена на Ибишевом гувну ове године радиће се и игралишта на Царини и у Балканској улици, завршававају се игралишта на Сењаку и у Курлагиној улици.

“Радићемо и у нашим селима, планирано је уређење школског игралишта и центра Луновог Села, уређење непосредне околине центра Карана, спортског игралишта у Злакуси. Настављамо са уређењем школских површина, па ће се радити набавка мобилијара у дворишту ОШ Душан Јерковић, уређење дворишта Техничке школе, улаза Академије струковних студија. Радови се настављају и на Забучју а биће изграђена и пешачка стаза од Великог парка ка улицама Бранка Радичевића и Милоша Црњанског”.

Ово је четврта година реализације програма “Удружимо се”, чији је циљ укључивање грађана у доношење одлука и расподелу буџетских средстава. Пристигло је више од стотину предлога и иницијатива, подржано је око 60 пројектних идеја на 50 локација. Средствима из буџета уз донаторску подршку опредељено је око 40 милиона динара. У наредне две године очекује се додатна подршка донатора који су препознали значај оваквог програма и идеја је да се овај концепт даље шири и развија, како би се изашло у сусрет што већем броју предлога са којима Ужичани конкуришу.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Златарско језеро „попила” суша, Највећа акумулација на Увцу готово без купача и кампера, а чамци врло ретко пале моторе

Oglasna Tabla

Настрадао дечак док је са оцем припремао огрев за зиму

Oglasna Tabla

Чудо природе у селу код Нове Вароши, пронађена џиновска гљива пухара пречника око пола метра

Oglasna Tabla

Произвођачи тражили да замрзнута цена пелета буде 370 евра по тони

Oglasna Tabla

Концерт групе Неверне бебе

Oglasna Tabla

Санација оштећених тераса на објекту Спомен-дома Меморијалног комплекса Кадињача

Oglasna Tabla

Срби га запленили од Немаца током Другог светског рата, а сада већ деценијама чува Ужице: Тенк симбол је града на Ђетињи

Oglasna Tabla

Суд донео одлуку: Рехабилитован четнички војвода Никола Калабић

Oglasna Tabla

Ужичка “Нискоградња” свакодневно ради на санацији ударних рупа, пресвлачењу коловоза и комплетних реконструкција (ВИДЕО)

Oglasna Tabla