11.5 C
Uzice
октобар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Počinje primena uređaja za blokiranje nepropisno parkiranih vozila

Od četvrtka 08. februara pored odnošenja „paukom“ za nepropisno parkirana vozila primenjivaće se i uređaji za blokiranje vozila.

Odlukom o komunalnom uređenju predviđeno je da ukoliko komunalni inspektor ili komunalni policajac zatekne vozilo parkirano ili zaustavljeno na javnoj površini, ili na drugim površinama na kojima se vozilom ometa komunalni red, obavljanje komunalne delatnosti ili otežava, odnosno onemogućava korišćenje komunalnih objekata, narediće vozaču, ukoliko je prisutan, da odmah ukloni vozilo, pod pretnjom prinudnog izvršenja.

Ukoliko vozač nije prisutan na licu mesta komunalni inspektor, odnosno komunalni policajac će doneti rešenje u pisanoj formi kojim će naložiti uklanjanje vozila u roku koji ne može biti kraći od tri minuta. Primerak rešenja o nalaganju uklanjanja vozila postavlja se na vidno mesto vozila i time se smatra da je isto uručeno vozaču. Naknadno uklanjanje ili uništenje ovog rešenja ne utiče na valjanost njegove dostave.

Ukoliko vozač, u roku određenom rešenjem, ne ukloni vozilo, komunalni inspektor će odrediti postavljanje uređaja kojim se sprečava odvoženje vozila, odnosno odrediće da se vozilo ukloni na za to određeno mesto o trošku vozača ili vlasnika, odnosno korisnika vozila.

Kod blokiranja vozila preduzeće ili preduzetnik kome je poverena komunalna delatnost uklanjanja vozila je dužan da na prednje vetrobransko staklo, odnosno na drugo vidljivo mesto na vozilu, stavi nalepnicu da je vozilo blokirano sa uputstvom šta vozač, odnosno vlasnik vozila mora dalje činiti.

Prilikom deblokiranja vozila, preduzeće ili preduzetnik kome je poverena komunalna delatnost uklanjanja vozila je dužan da izda račun o preuzimanju vozila, a vozilo će se deblokirati nakon što se izvrši i dokaže uplata troškova blokiranja i drugih troškova postupka.

Uklanjanje vozila će se prekinuti ako se vozač pojavi na licu mesta i prihvati da ukloni vozilo. U tom slučaju vozač snosi samo troškove prethodno preduzetih radnji.

Nepropisno zaustavljeno, odnosno parkirano vozilo komunalni inspektor, odnosno komunalni policajac ili lice koje vrši uklanjanje fotografiše u momentu kada je rešenje o uklanjanju, odnosno blokiranju vozila uručeno postavljanjem na vozilo i kada je započeto uklanjanje, odnosno blokiranje vozila.

Kazna za nepropisno parkirana vozila koja su blokirana i koju građani moraju platiti da bi bila skinuta blokada je 2000 dinara za putnička vozila i 8000 dinara za teretna vozila.

Vozač nepropisno parkiranog vozila koje je blokirano da bi ga odblokirao mora pozvati dežurnu službu Parking servisa na broj telefona istaknut na nalepnici koju radnik Parking servisa postavlja na vetrobransko staklo prilikom postavljanja uređaja za blokadu.

Ukoliko vozač do 20 časova ne pozove dežurnu službu ili se ne javi u Javnu garažu radi plaćanja kazne, vozilo će biti uklonjeno na za to predviđeno mesto a troškove uklanjanja vozila koji iznose 4000 dinara snosiće vlasnik vozila.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Poziv stvaraocima za učešće na XXI Smotri likovnog amaterskog stvaralaštva Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Ivanjica – Neočekivano iznenađenje za Uča i njegovu đačku četu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vesovićima izgrađena nova kuća

Oglasna Tabla

Konkurs za sufinansiranje programa za omladinu otvoren je do 28. oktobra

Oglasna Tabla

Hiljade kilometara zbog jedne kućice: Evo zašto su Kinezi zaljubljeni u Bajinu Baštu

Oglasna Tabla

DAN ODLUKE! Derbi u Užicu odlučiće ko će na lidersku poziciju

Oglasna Tabla

Срећна слава – Данас се слави Томиндан

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za vikend: Maglovita, sveža jutra i „letnji“ dani

Oglasna Tabla

Poslednja faza građevinskih radova na zlatiborskoj gondoli (VIDEO)

Oglasna Tabla