ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Почиње пријава за ваучере од 15.000, они који су већ конкурисали имају право на разлику

Mинистарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић каже за РТС да ће грађани од сутра у свим поштама широм Србије моћи да се пријаве за ваучер од 15.000 динара за одмор у Србији. Држава је обезбедила 200.000 ваучера. Грађани који су почетком године добили ваучер од 5.000 динара моћи ће, такође, да се пријаве како би добили разлику од 10.000 динара.

Од сутра почиње пријављивање за ваучере: 200.000 грађана – пензионери, незапослени, студенти и они који зарађују мање од 70.000 динара могу да добију ваучере од 15.000 динара. Држава је за то обезбедила три милијарди динара.

Татјана Матић је рекла у Дневнику РТС-а да ће грађани од сутра у свим поштама широм Србије моћи да се пријаве за ваучере за одмор у земљи.

„То је нових 200.000 ваучера у вредности од 15.000 динара. Осим наших грађана, позвала бих и угоститеље да се пријаве. До сада смо на листи имали више од 2.700 угоститељски објеката“, рекла је министарка Матић.

Рок да се искористе ваучари, објашњава министарка, је 31. октобар, те напомиње да је минимум пет ноћења.

„Осим ових 200.000 ваучера у износу од 15.000 динара, грађани који су већ искористили своје право и добили ваучере почетком године у износу од 5.000 динара имаће право да аплицирају поново за разлику од 10.000 динара. То не улази у овај број од 200.000 ваучера“, нагласила је министарка.

Ваучери брзо „плану“

Говорећи о процедури пријаве, Матићева је навела да је грађанима потребна и резервација код угоститеља код којег желе да проведу одмор, као и да она зависи од тога да ли се пријављује студент, пензионер, незапослена особа…

Министарка каже и да се сваки године обара рекорд када је реч о брзини поделе ваучера, те да су најтраженије дестинације бање.

„Ово ће значити и грађанима, као и нашој домаћој туристичкој и угоститељској индустрији“, истиче Матићева.

„Прошла година рекордна за домаћи туризам“ 

Истакла је да је прошла година била рекордна када је реч о домаћем туризму.

„У време ковида које је било најтеже за сектор туризма и угоститељства, Влада је имала добре и избалансиране мере које су биле усмерене на мере подршке том сектору. То је дало резултате“, нагласила је Матићева.

Према њеним речима, исти тренд се наставља, а у овом тренутку преко 5,5 милиона ноћења је у Србији, а раст долазака страних туриста је преко 150 одсто.

Наглашава да је Србија је постала регионално најтраженија дсетинација, као и да је у светским оквирима постала интересантна локација.

РТС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Негујмо ћирилицу: Одржана конференција “Значај очувања ћирилице у дигиталној ери”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Програм емоционалне подршке трудницама у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ЈП „Рзав”: Због велике количине лишћа и грања смањен захват из реке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена годишњица Битке на Кадињачи – Историја памти, а Ужице се са поносом сећа хероја Кадињаче

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због јаког снега одмах забрањен пролаз теретним возилима док се наноси не очисте, критично било и преко Кадињаче и Мокре Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ер Србија наредне четири године лети ка 10 дестинација са аеродрома у Краљеву и Нишу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПОСНИ РОЛАТ ОД СПАНАЋА: Фантастичног изгледа и још бољег укуса, а и лако се прави (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сутра почиње исплата државне помоћи пензионерима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Конзерванси и адитиви на које морамо обратити посебну пажњу

ОГЛАСНА ТАБЛА