ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Почиње 60. Фестивал професионалних позоришта Србије “Јоаким Вујић”

У холу Народног позоришта у 19 часова биће отворена изложба “Бата у 90 слика”, поводом 90 година од Батиног рођења, Љубице Ђурић, након чега ће свечано бити отворен Јубиларни 60.Фестивал професионалних позоришта Србије “Јоаким Вујић и изведена представа домаћина “Путујуће позориште Шопаловић”, по тексту Љубомира Симовића, у режији Милана Нешковића.

До 20. маја, до када траје фестивал публика ће бити у прилици да погледа представе “Људи без гробова” у копродукцији Београдског драмског позоришта и Регионалног позоришта Нови Пазар, “Госпођа министарка” у продукцији Шабачког позоришта, “Режим љубави” у изведби глумаца Крушевачког позоришта, “Бог масакра” Краљевачког позоришта, “Коштана” у продукцији Народног позоришта Ниш и “Буре барута” у извођењу Књажевско-српског театра из Крагујевца. Представа Градског позоришта Чачак “Ко игра Соњу Савић” изводиће се у част награђених.

На фестивалу ће бити додељене награде у осам категорија: за најбољу драмску представу, најбољу режију, најбољу сценографију, најбољи костим, најбоље глумца и глумицу, за најбољег младог глумца и глумицу, награда округлог стола критике и специјална награда.

У оквиру пратећег програма фестивала у среду 15. маја са почетком у 13 часова у Меморијало комплексу Кадињача биће приређен програм под називом “Херојима Кадињаче”.

Град Ужице

 

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сваки плод је разлупан и на земљи, ово се не памти: Страшно невреме погодило Западну Србију, град величине ораха иништио малине у многим селима

Кафа скупља од 1. јула

Ухапшен Суботичанин због утаје пореза

Изложба Јелене Петровић Луковић и концерт Сање Марковић ансамбла

ССП Ужице: Ужичани на контаминираном терену препуштени сами себи

Несрећа у Ужицу! Девојка пала кроз прозор, хитно пребачена у болницу

Дом здравља Ужице интезивирао превентивне активности

Променљиво облачно и нестабилно, локално могућ град

Одређена прецизна траса аутопута до Црне Горе: Ево куда тачно пролази дионица преко Пештери