ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Почетна конференција пројекта „Инвестиционо одржавање и енергетска санација објекта АТД у Ужицу” (ВИДЕО)

Почетна конференција пројекта „Инвестиционо одржавање и енергетска санација објекта АТД у Ужицу” уприличена је данас у просторијама Градског развојног центра. Пројекат реконструкције антитуберкулозног диспанзера реализују заједичким средствима град Ужице и донатори из Европске уније, кроз ЕУ ПРО+ програм вредан је 490 хиљада долара.

Уз захвалност донаторима и партнерима на пројекту градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић подсетила је да је за ову намену из буџета града издвојено 290 хиљада долара.

“Потписали смо уговор средином јуна месеца ове године и радови су почели, а већ наредне године имаћемо у потпуности реконструисан и енергетски саниран објекат површине око 900 квадрата. Добићемо дакле потпуно нови простор у коме ће и пацијенти и здравствени радници имати много боље услове и у коме ћемо радити на санирању последица изазваних пандемијом ковида 19.
Ово је још једна потврда нашег циља да у наредном периоду радимо на реконструкцији и санацији објеката здравствених установа. Знамо да су Здравствени центар и Општа болница Ужице део великог пројекта реконструкције који ће финансирати Влада Републике Србије, а ми ћемо се потрудити да кроз овакве пројекте реконструишемо наше сеоске амбуланте и здравствене станице, истакла је градоначелница уз подсећање да је током ове године реконструисана амбуланта у Градској општини Севојно.

Слободан Дерикоњић, виши асистент на програму ЕУ ПРО плус захвалио се локaлној самоуправи и Здравственом центру на доброј сарадњи. Према његовим речима ово је један од 33 пројекта колико их је прошле године одобрено за 32 локалне самоуправе за унапређење инфраструктуре.

“Ужице је једини град коме су одобрена два пројекта, јер поред реконструкције АТД-а ради се и адаптација и доградња простора за вртић у Карану. Релаизацију ових али и свих осталих пројеката у Србији спроводи УНОПС уз подршку Министарства за европске интеграције и финансирање од стране Европске уније”.

“Веома смо задовољни подршком коју имамо од локалне самоуправе, а која је нарочито дошла до изражаја током претходне две године у борби против ковида 19”, истакла је директорка Здравственог центра Ужице др Наташа Гаговић.

Она је подсетила да је град уступио простор за ковид болницу у Крчагову и финансирао развод кисеоника али и да је средствима из буџета финансирана израда пројекта за рекоснтрукцију и доградњу Здравствон центра и Опште болнице Ужице.

“Када говоримо о простору АТД-а морам да нагласим да је ова зграда власништво Здравственог центра Ужице и да је до сада била коришћена за специјалистичко консултативне прегледе. Силом прилика била је и ковид амбуланта у којој је у протекле две године пружено више од 350 хиљада услуга за око 150 хиљада људи. Значај реконструкције је велики, а по завршетку радова размотрићемо даљу намену овог простора”.

Овај пројекат финансира Европска унија преко програма „ЕУ ПРО Плус“. Његов садржај је искључива одговорност града Ужица и не одражава нужно ставове Европске уније“.

Užice.rs/OT

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Нова магнетна резонанца у Општој болници у Ужицу у функцији од средине марта

Судар камиона и комбија у Овчарско-кабларарској клисури

Објављен нови правилник за тротинете

У општини Чајетина расте број новоотворених предузећа – погодан привредни амбијент

У Србији тренутно 2 000 људи чека на трансплантацију органа – један донор може спасити до осам живота

Рецепт за домаћи кечап: Потребно вам је само неколико састојака, а готов је за само пар минута

Идентификован дванаестогодишњак који је школама слао лажне дојаве о бомбама, родитељима кривичне пријаве

Објаве на друштвеним мрежама као траг полицији, грађани и анонимно могу да помогну у хапшењу

Наступ групе „Банат и бандити“