OGLASNA TABLA
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Početak radova na zameni vodovodnih cevi magistralnog cevovoda (VIDEO)

JKP „Vodovod Zlatibor“ Čajetina od ponedeljka počinje sa zamenom betonskih vodovodnih cevi FI 500 magistralnog voda koji vodi od Ribnice do Karaule. Ove cevi godinama unazad prave problem zbog čestih kvarova, tako da će se njihovom zamenom rešiti pitanje nepredvidivih situacija sa prekidima u redovnom vodosnabdevanju stanovništva. Između ostalog, dovršavaju se poslovi na postrojenju za preradu otpadnih voda čiji se početak rada predviđa za kraj juna.

U blizini hotela „Tornik“ na Zlatiboru trenutno je smešteno oko 800 metara vodovodnih cevi koje će početkom sledeće sedmice biti ugrađene, umesto dotrajalih, betonskih, na trasi magistralnog cevovoda koji vodi od Ribnice do Karaule. Ovo je jedan od obimnijih poslova koji tokom ovog proleća i leta stoji pred JKP „Vodovod Zlatibor“ Čajetina.

„U planu je da se uradi potpuna izmena trase magistralnog voda koji prolazi kroz naseljeno mesto Zlatibor gde ima puno objekata, a kvarovi su na tim betonskim cevima. Zbog toga se radi projekat da bi se cevi postavile obodom Zlatibora, da se spuste do postrojenja za preradu otpadnih voda, i da potom voda dođe do rezervoara na Karauli. Vrednost samo ovih 800 m cevi je 25 miliona dinara. Videćemo kolika će, na kraju, biti ukupna vrednost svih radova , a potrebno je cevi za još 2 km i 200 m „, objašnjava Miroslav Đokić, direktor JKP „Vodovod Zlatibor“.

Pored aktuelnih radova na završetku ukopavanja rezervoara na još jednoj bušotini u Gornjoj Šljivovici sa koje bi vodom trebalo da se napaja 58 domaćinstava , u toku su i završni radovi na postrojenju za preradu otpadnih voda koje bi trebalo da bude pušteno u rad 29. juna. Tim povodom su i partneri iz Slovenije posetili Čajetinu.

„Trenutno je formirana tehnička komisija za tehnički prijem i oni prikupljaju svu moguću dokumentaciju. Kada oni završe posao, kreće se sa uključenjem struje i kreće probni rad. Znači, prišli smo kraju. Otvaranje će biti 29. juna. Partneri iz Slovenije su danas kod nas, imamo sastanke, dogovore,onaj finiš.“

Za desetak dana kreće se i sa radovima na izgradnji vodovoda u MZ Golovo. Vrednost ovih radova iznosi oko 10 miliona dinara. Voda će se voditi iz Rožanstva, a zbog težine terena na ovim poslovima biće uključena sva mehanizacija JKP „Vodovod“.

zlatiborpress.rs/Mirjana Ranković Luković

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

“Nemojte me pipati, molim vas!” Učenika iz Užica seksualno zlostavljao taksista koji ga je vozio na maturski ispit. Policija odmah privela napasnika!

Oglasna Tabla

Od sutra stroga kontrola – svi uređaji policije otkrivaće pijane i drogirane vozače

Oglasna Tabla

Najbolje užičko-Najveći pećinski portal na Balkanu

Oglasna Tabla

Zašto nikako ne smete da stavljate krastavac i paradajz zajedno u salatu

Oglasna Tabla

Otkrila je Novaka, proglašena za jednog od najboljih trenera na svetu, a od svog radase nije obogatila: Ovo je priča o legendarnoj Jeleni Genčić (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetski dan velnesa obeležen na Zlatiboru (VIDEO)

Oglasna Tabla

Održano školsko takmičenje u ribolovu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Biblioteka vas čeka

Oglasna Tabla

I jutros smo platili Titov dug: Legla nam je rata od 20 miliona evra

Oglasna Tabla