ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Почетак обуке нове генерације војника на служењу војног рока

У центрима Команде за обуку у Сомбору, Ваљеву и Лесковцу данас је започела обука војника на служењу војног рока који су у редове Војске Србије ступили почетком овог месеца. Војници су претходних дана прошли период прилагођавања, упознали се са основним правилима живота и рада у Војсци Србије и спремно дочекују период интензивног обучавања.

У наредних месец и по дана они ће се, у центрима за основну обуку, тежишно оспособљавати за руковање личним наоружањем и опремом и извођење основних тактичких радњи и поступака у борби, истовремено подижући ниво своје опште физичке припремљености.

Потом следи индивидуална специјалистичка обука за војничке дужности у оквиру рода односно службе, да би други период служења војног рока војници провели у јединицама Војске Србије на оспособљавању за реализацију колективних задатака.

Током служења војног рока заинтересовани војници се могу пријавити за пријем у професионалну војну службу, како би благовремено прошли прописану процедуру и стекли услове да одмах по завршетку војног рока стану у строј професионалних припадника Војске Србије.

Извор: ГЗС

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Вруће и спарно, могући пљускови са грмљавином

Дачић: Убица полицајца ликвидиран у околини Лознице, поново пуцао на полицију

“YUGOTON” поново у Градском културном центру

Постигнут договор између Владе и пољопривредника

Нове цене горива

Све је спремно за највећи карневал на води: На сплаварење Дрином од Перућца до Рогачице стижу гости из свих крајева Србије и Европе

Заплењено више од осам килограма кокаина, новац, аутомобили…

Отворена изложба “Димитрије Туцовић-раднички витез”

Обезбеђена средства за још 400.000 паметних бројила