3.7 C
Uzice
новембар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Početak kvalifikacija: URT RFactor Liga

ASK Užice Rally Team (URT) po 5. put organizuje URT RFACTOR LIGU, ovaj put u saradnji sa Gradom Užicem, a  u prostorijama Omladinskog kluba Užice / u zgradi Gradskog kulturnog centra Užice/. Prvi trkački vikend počinje u subotu, 4. novembra od 17 časova, a takmičenje se nastavlja sutradan od 14 časova, i tako svaki vikend do kraja novembra. Nakon proglašenja novembarskih pobednika po kategorijama, liga se nastavlja i tokom decembra, a 13.i 14.  januara planirano je veliko finale: susret svih pobednika po klasama i po mesecima i takmičenje za Super Šampiona. 

Motivi za organizaciju ovakvog takmičenja nisu samo popularizacija  najtrofejnijeg sporta u gradu, već  prvenstveno– bezbednost u saobraćaju, kao i  socijalizacija, fer plej , solidarnost, jačanje osećaja kolektivne, ali i  i odnosa lične i kolektivne odgovornosti. Zbog toga je cilj da se na ovo takmičenje prijavi što više učenika, mladih i svih onih koji bi da kroz svoje učešće doprinesu i povećanju lične i opšte bezbednosti u saobraćaju, podizanju saobraćajne kulture, a Rfactor liga je i dobar način da se, na krajnje bezbedan, ali i zabavan način  provere i poboljšaju vozačke sposobnosti. Takmičenje koje doprinosi atmosferi pravog sportskog događaja je deo nastojanja da se igrice koje, u savremenim uslovima života, dovode do individualizacije i asocijalizacije, posebno mlađe populacije, podignu na nivo socijalnog događaja uz zajedničku edukaciju, zabavu, igru, takmičenje i međusobno druženje: i takmičara i navijača.

Pored takmičara u Omladinskom klubu, zbog ograničenog broja mesta, obezbeđen je i direktan prenos preko video bima u prostorijama kluba Gkc, pa je to dobra prilika i za navijanje i druženje tokom vikenda koji slede.

– Činjenica koju su potvrdila dugogodišnja iskustva članova URT, a kroz učešće  i organizaciju autosportskih takmičenja su: da su najpažljiviji i najobazriviji učesnici u saobraćaju upravo osobe koje se bave autosportom, i iz razloga poznavanja i pravila, i svih mogućih i nepredviđenih okolnosti koje se mogu dogoditi na autosportskoj stazi, pa smatramo da smo među napozvanijima da ova iskustva, kao i našu obuku u oblasti bezbednosti u saobraćaju i autosportu, prenesemo na druge. Stavljajući na ovaj način, svakog od učesnika u poziciju vozača, aktivnog faktora u automobilu kroz dimenziju sporta, a uz naše sugestije i objašnjenja situacija u toku, i nakon takmičenja koje planiramo, cilj nam je da povećamo svest građanstva, učesnika ove Lige, o bezbednoj vožnji, i uopšte: učešću u saobraćaju-poručuju uz poziv za prijavu organizatori, ASK Užice rally team.

Ono što prijavljene očekuje je  takmičenja na rFactor simulatoru vožnje koji se smatra jednim od najboljih simulatora za široku upotrebu. Liga se igra na računarima povezanih u LAN mrežu kao medjusobna trka 6 takmičara.ASK Užice Rally Team je kao organizator obezbedio 6 Thrustmaster Ferrari F430 volana, kao i softver za simulator.  

Liga se igra u RFACTOR modu Super Touring Cars  V1.6.

Staze su virtualne i u vlasništvu URT-a, a među stazama je i staza Užice koja se vozi po ulicama grada Užica. Napravljena je na osnovu realne mape grada i ubačena u simulator.

Pravo učešća imaju svi zainteresovani bez obzira na godine (od 8 do 88), a postoji mogućnost pravljenja i pionir lige u slučaju većeg broja dece ispod 12 godina.

Plan je da se naprave mesečna (novembar, decembar) takmičenja do kraja 2017. kao i da se ukupno 12 najboljih takmičara iz novembra i decembra sastanu u velikom finalu polovinom januara 2018.

Na kraju lige proglašava se šampion u konkurenciji vozača i klubova.

Trkački vikendi su:

 

            NOVEMBAR                            DECEMBAR                             JANUAR

            04-05.11.2017.                        02-03.12.2017.                        13-14.2018.

            11-12.11.2017.                        09-10.12.2017.

            18-19.11.2017.                        16-17.12.2017.

            25-26.11.2017.                        23-24.12.2017.

Trkački vikend se sastoji od dva dana i to:

subota  od 17h do 20h – kvalifikacije

nedelja od 14h do 20h – trka

Kroz nagrade koja bismo obezbedili podelom učešća svakog od takmičara / iznos od 200 dinara/ plan nam je da se, ne samo poštuju propisi pravih auto trka / startnine/, već i da se učesnici i stimulišu na takmičenje, ali i da razviju osećaj solidarnosti i poštovanja zalaganja i talenta.

Osim ovih, obezbedili smo i brojne druge robne nagrade i razna iznenađenja za najbolje vozače!

 Prijavljivanje se vrši popunjavanjem obrasca koji dostavljamo u prilogu i njegovim vraćanjem na mejl:rallyteamuzice@gmail.com ili prekofejsbukstrane Užicer RallyTeam.

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Obeležena godišnjica stradanja u Trezorima

Oglasna Tabla

U subotu 12. karate turnir „Užički pobednik 2019“

Oglasna Tabla

Milomir jednom rukom hrani suprugu i dva bolesna sina

Oglasna Tabla

Orah je unosan biznis: Ko zasadi ovo voće obezbedio je zaradu čak i potomcima

Oglasna Tabla

Kakva je budućnost „Budimke“: Novi vlasnici najavili investicije od pet miliona evra

Oglasna Tabla

Rezervatu prirode “Uvac” dva miliona za čuvanje i unapređenje zaštićenog područja

Oglasna Tabla

Za prvo dete dogodine trista hiljada dinara

Oglasna Tabla

Malina rodila i slatka je kao usred leta, zašto to nije dobro

Oglasna Tabla

Otvaranje pozorišne sezone u Kulturnom centru na Zlatiboru

Oglasna Tabla