ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА

Početak kraja planine Zlatar: doneta uredba koja bi mogla da joj zapečati sudbinu! Ljudi besni: blokiraćemo jezero!

Planina Zlatar poslednjih godina od devastirane kotira se kao top turistička destinacija, a brojni turisti dolaze iz svih delova Srbije.

Jedna od najvećih atrakcija za sve posetioce svakako je vožnja Zlatarskim i Uvačkim jezerom, koja su svojevrsni biser ove planine. Međutim, ovaj sadražaj bi predstojeće sezone mogao izostati, ukoliko vlasnici čamaca ne pronađu zajedničko rešenje sa Ministarstvom zaštite životne sredine koje je donelo uredbu da se prilikom vožnje na plovilima mogu koristiti samo elektromotori.

„Ne bi imali ništa protiv toga, da su nam omogućili uslove da mi te elektromotore možemo koristiti na Zlatarskom jezeru i obavljati naš posao. Njihove baterije su teške i veoma brzo se prazne, pa čamac ne može da pređe razdaljinu ni od nekoliko stotina metara stao bi na sred jezera. Nije izvodljivo nositi ih kući ili na neko drugo mesto gde bi se dopunjavale i vratiti u ista ta plovila, stoga treba omogućiti punjače na jezerima kako bi mogli nesmetano da funkcionišemo. Postoje baterije koje mogu izdržati od 3-4 sata vožnje, ali su jako skupe čija je početna cena od 15 hiljada evra pa na gore, što je za sve nas ogroman trošak“, rekao je Danilo Paunović vozač čamca.

Vlasnici plovila ističu da su donošenjem ove uredbe svi na gubitku,a ukoliko se njihova molba i predlog ne usvoje spremni su i na radikalnije mere protesta. Mnogima je upravo ovaj posao jedan od osnovnih izvora prihoda, koji bi im na ovaj način bio uskraćen.

„Mi koji vozimo čamce, ugostitelji, prodavnice, turisti koji dolaze sa svih strana sveta da vide Uvačko i Zlatarsko jezero a i sama država kroz naplatu poreza i taksi, svi imaju benefete“, istakao je Paunović.

Izvor: mondo.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Чаробно и живописно златиборско село Семегњево, оаза нетакнуте природе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Граовци Романију и Далмацију заменили српском варошицом у којој остварују животне снове (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржана 44.седница СО Чајетина (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Позив младима да се пријаве на конкурс за упис у Средњу школу унутрашњих послова „Јаков Ненадовић” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Насред пута засађен бели бор, возачи пролазе у чуду: Хит слика из села Заовине на Тари, домишљати мештани поставили необичну „декорацију“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Више од 70 одсто грађана не испуњава критеријуме за пристојан живот

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење Зелено-левог фронта: Ера корупције у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због бахатих појединаца све више дивљих депонија у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворен конкурс за бесповратна средства за набавку пластеника

ОГЛАСНА ТАБЛА