ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Почео Xross Hard Enduro светски шампионат на Златибору

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Свечаним отварањем на Краљевом тргу и квалификацијама на полигону почела је прва трка Светског шампоната у мотоциклизму која се одржава у Србији, а део је најјачег Светског такмичења за хард ендуро мотоцикле.

Мирис бензина, звук мотора и невероватна вештина возача привукли су пажњу на полигону са балванима и камењем испод скијалишта Обудојевица. Ово је био само увод Xрос Хард ендуро релија, како је званичан назив трке Светског шампионата која се под покровитељством Светске мотоциклистичке федерације први пут одржава у Србији. Претходно је на Краљевом тргу четвородневни тркачки спектакл званично отворен, а председник општине Чајетина Милан Стаматовић је рекао да је ово велики догађај за малу општину.

Учесницима и медијима су се обратили Винфрид Кершагл испред ФИМ Хард Ендуро Светског шампионата и Братислав Ђурић испред Xросса, српске организације која је после осам година рада добила домаћинство трке Светског купа у мотоциклизму. Добродошлицу је пожелела и министарка туризма, трговине и телекомуникација Татјана Матић.

На такозваном прологу посматраче је својим стилом највише одушевио Британац Били Болт, који брани титулу ФИМ хард ендуро шампиона из прошле године. Финале пролога возило је 16 најбољих возача, у формацији 1 на 1 на испадање све док на полигону није остао најбољи међу њима. Данас је то био управо Болт који је убедљивом победом показао да се налази у доброј форми.
Златибор и Србија су домаћини друге од укупно осам трка у ФИМ хард ендуро шампионату чији је покровитељ Ред Бул. Победу на првом такмичењу у Израелу однео је Шпанац Марио Роман, испред Болта и легенде овог спорта Грејема ДЖарвиса.

Први тркачки дан је у четврак 19. маја у 8.00 часова на Тари. У петак 20. маја вози се још 100 километара по живописним пределима Мокре Горе,док ће се последњег дана у суботу, 21. маја, возачи отиснути на још 100 км хард ендуро вожње на Златибору. За сваки тркачки дан на свакој од ове три планине организатори ће означити тачке на којима ће гледаоци моћи да посматрају пролазак возача. Те тачке биће ограђене и публици је строго забрањено да се креће осталим деловима трасе који нису обележени као места за посетиоце. Свечано проглашење победника Xросса биће одржано на Краљевом тргу у 18 часова у суботу, 21. маја.

TO Златибор

 

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сваки плод је разлупан и на земљи, ово се не памти: Страшно невреме погодило Западну Србију, град величине ораха иништио малине у многим селима

Кафа скупља од 1. јула

Ухапшен Суботичанин због утаје пореза

Изложба Јелене Петровић Луковић и концерт Сање Марковић ансамбла

ССП Ужице: Ужичани на контаминираном терену препуштени сами себи

Несрећа у Ужицу! Девојка пала кроз прозор, хитно пребачена у болницу

Дом здравља Ужице интезивирао превентивне активности

Променљиво облачно и нестабилно, локално могућ град

Одређена прецизна траса аутопута до Црне Горе: Ево куда тачно пролази дионица преко Пештери