11.7 C
Uzice
новембар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

POČEO SA RADOM VRTIĆ NA PORI


Na radost dece i roditelja, danas je zvanično počeo sa radom dečiji vrtić na Pori „Jihai Mama Vong“. Svečanom otvaranju prisustvovao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković i tom prilikom rekao je da je ovo značajna investicija, vredna ukupno oko 1.000.000 evra.

„Još 2010. godine kroz Nacionalni investicioni plan pokrenut je rad na izgradnji dečijeg vrtića. Te godine je uloženo oko 43,5 miliona dinara od čega je 22,5 miliona je dalo Ministarstvo, ostalo Grad Užice. Razlog zašto se vrtić zove ovako kako se zove, a to je „Jihai Mama Vong“, je taj što su Užičani dobili velikog prijatelja i dobrotvora u dalekoj Kini, zahvaljujući bivšem ministru Nikoli Selakoviću koji je doveo gospođu Lindu Vong u Užice i pokazao joj vrtić. Ona je nakon toga odlučila da zajedno sa nadležnima u svojoj kompaniji donira 340.000 evra. Od tog novca do sada je uloženo oko 25 miliona dinara, a ostatak će se uložiti za završetak dečijeg vrtića na Beloj Zemlji.

Ova investicija je dokaz kako zajednički rad više generacija, i Užičana i više generacija gradskog rukovodstva mogu da odrade posao na najbolji mogući način. Dečiji vrtić na Pori je jedan od najsavremenijih, ne samo u Srbiji, i urađen je na način kako se to ne radi ni u mnogo razvijenijim zemljama. Posebno nam je drago što je Spasoje Čubrak, bivši predsednik mesne zajednice Rosulje tu s nama danas, jer je ovo pre svega bila njegova ideja i ideja ljudi koje je on predstavljao na Pori“ – rekao je Petković.

Direktorka Predškolske ustanove Veselinka Jovanović istakla je da objekat raspolaže sa 5 radnih soba i da ima dve etaže od oko 620 i 700 m2. Radno vreme vrtića na Pori je kao i u ostalim vrtićima od 05:30 do 16:30, a ukoliko se ukaže potreba, biće uvedena i druga smena. Od prvog septembra, vreme u vrtiću provodi 60-oro dece o kojima brigu vodi 15-oro zaposlenih.

Izvor: www.uzice.rs

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U Aleksincu je pre 30 godina stradao 91 rudar, tela su mesec dana izvlačena iz jame

Oglasna Tabla

Ambasador Egipta i guverner Asuana posetili Užice

Oglasna Tabla

Dobrić oštetio RAP za 6,86 miliona dinara

Oglasna Tabla

Fantastična štrudla sa makom i orasima: Savršen ukus koji se ne zaboravlja!

Oglasna Tabla

Roditelji nestalih beba traže formiranje posebnog tužilaštva, umesto zakona

Oglasna Tabla

Zimsko orezivanje voća: Obezbedite dobar rod uz video – uputstvo od samo tri koraka

Oglasna Tabla

Promenljivo oblačno, vetrovito i toplo

Oglasna Tabla

Zaboravite lift: Evo zašto je dobro penjati se uz stepenice svaki dan

Oglasna Tabla

16. novembar obeležava se kao Međunarodni dan tolerancije

Oglasna Tabla