Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Počeo sa radom informacioni Sistem 48

Gradonačelnik Tihomir Petković i predsednik Skupštine grada Branislav Mitrović danas su predstavili informacioni Sistem 48. Sistem je takav da građani mogu svoje probleme i zahteve, koji su u vezi sa užičkim javnim sektorom, prijavljivati tokom 24 sata 365 dana u godini i da u roku od 48 časova dobiju odgovor o statusu rešavanja njihovog pitanja. Pitanja se mogu postavljati na šest različitih načina: popunjavanjem formulara na zvaničnoj prezentaciji grada Užica www.uzice.rs, slanjem SMS-a na 065/933-48-48, pozivom na broj 031/592-448, slanjem elektronske pošte na sistem48@uzice.rs, zatim preko besplatne android aplikacije play prodavnica/moj grad/užice. Ostavljena je i mogućnost da građani dolaskom lično u Gradsku upravu, u kancelariju broj 18A prijave svoj problem.

Govoreći o Sistemu 48, gradonačelnik Petković je ovaj informacioni sistem ocenio kao najbolji način koji će ostvariti kvalitetniju komunikaciju između građana i javnog sektora:

„Sistem će omogućiti da najveći deo svakodnevnih problema građana, posebno onih komunalnih, rešavamo na najbrži mogući način. Ovo je jedinstvena prilika koja donosi benefite za sve učesnike, naročito građane, koji će sada imati samo jednu adresu na kojoj će se obraćati za rešavanje svog problema. Pozivam građane da zajedničkim snagama podignemo kvalitet usluga u užičkom javnom sektoru, jer smo poslednjih godina uspeli da finansijski stabilizujemo poslovanje gradskih preduzeća i skoro sva sada posluju pozitivno, sa cenama svojih usluga koje su ispod republičkog proseka. Sada želimo da na viši nivo podignemo kvalitet usluga i to na način koji će omogućiti da bolje čujemo građane i da konkretno i brzo odgovorima na njihove zahteve. Sistem 48 je nešto što uvodimo sa tom željom i namerom.“

Branislav Mitrović naveo je da su u 21. veku, veku Četvrte industrijske revolucije, sve pore društva prožete informacionim tehnologijama i da grad Užice uspešno drži korak u ovoj oblasti:

„Digitalizacija je nešto što ne može da mimoiđe ni lokalne samouprave, ni Skupštinu, i upravo u poslednje vreme, grad Užice je napravio veliki iskorak u oblasti digitalizacije svog rada. A taj rad i rezultati primećeni su i pozitivno ocenjeni od strane relevantnih institucija sa republičkog, evropskog i svetskog nivoa. U narednom periodu imaćemo pomoć od UNDP-a, tako da će sve ono što smo do sada uradili biti nadograđeno njihovom podrškom.“ – rekao je Mitrović i podsetio da je Užice retka, ako ne i jedina lokalna samouprava u Srbiji koja celokupni materijal u elektronskoj formi dostavlja odbornicima, većnicima i javnom sektoru: „Uštede su ogromne i efikasnost je velika. Od prošle godine, naši privrednici imaju mogućnost da u elektronskom registru pronađu odluke koje su im potrebne za svakodnevni rad. I danas, uvođenjem Sistema 48, nastavljamo ovu uspešnu priču o uvođenju digitalizacije u rad.“

Na predstavljanju Sistema, svoja pitanja uputili su gradonačelnik, njegov zamenik i predsednik Skupštine i to na tri različita načina, SMS porukom, slanjem elektronske pošte i preko android aplikacije.

Izvor:uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užički Supermen stigao u Moskvu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Od subote u 13h do ponedeljka u 5h zabrana kretanja

Oglasna Tabla

Informacije o novom korona virusu na dan 02.04. godine u 15 časova

Oglasna Tabla

Danas u 15 časova bez obraćanja lekara javnosti

Oglasna Tabla

Obaveštenje Gradskog štaba za vanredne situacije grada Užica

Oglasna Tabla

Povlači se odluka o informisanju tokom vanrednog stanja

Oglasna Tabla

Šta penzioneri moraju da plate, a šta im se odlaže?

Oglasna Tabla

Kako je Čkalja pre 30 godina opevao život u Srbiji: Nasmejaće vas do suza i uveriti da se ništa nije promenilo!

Oglasna Tabla

Projekat decenije se privodi kraju

Oglasna Tabla