ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Почео пројекат „Партнерство у заједници – решење кризе”

Удружење грађана „Златиборски круг” из Чајетине је половином новембра отпочело реализацију једногодишњег пројекта “Партнерство у заједници – решење кризе” са циљем да допринесе повећању квалитета и одрживости услуга социјалне заштите које се пружају становницима Чајетине, посебно угроженим групама и то у периодима појачане потребе, као што су пандемије и друге врсте ванредних ситуација.

Пројекат, који подржава Европска унија у сарадњи са Владом Републике Србије кроз програм ЕУ ПРО Плус, предвиђа обуку за представнике образовних институција, од предшколске установе до средње школе, као и за представнике Центра за социјални рад, Црвеног крста, пружаоце услуга социјалне заштите и родитеље и старатеље деце и младих са сметњама у развоју.

Такође, биће израђен и  Протокол за обезбеђивање подршке особама са сметњама у развоју и њиховим породицама током кризних ситуација у општини Чајетина, уз  укључивање представника локалне самоуправе и свих релевантних организација и институција у локалној заједници.

Јавност ће бити благовремено обавештавана о свим пројектним активностима путем локалних и регионалних медија, као и путем друштвених мрежа.

Извор: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

„Корњача и зец“ у Дому културе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико се тренутно плаћају послови чишћења стана?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Преселите пчеле тамо где има више цвећа

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Весном Читаковић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворен фестивал „Ужички стрип сусрети“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Провизије, нотификације, одржавање рачуна: Шта све банке наплаћују?

ОГЛАСНА ТАБЛА

До краја месеца предлог за обавезно служење војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дан планете Земље обележен у ОШ „Димитрије Туцовић“ (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Исплата редовне накнаде за незапослене

ОГЛАСНА ТАБЛА