ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Почео јубиларни 10. XCross на Златибору

Свечаним отварањем и дефилеом мотоциклиста на Крљевом тргу званично је почео традиционални XCross рели, у оквиру Светског шампионата у ендуро мотоциклизму. Јубиларно 10. издање једине српске трке која је део неког светског такмичења у ауто мото спорту траје до суботе, 22. јуна.

Као и сваке године, својеврстан увод за три тркачка дана биће такозвани Пролог, односно квалификације на полигону са препрекама код дворане ТРК које ће се одржати у четвртак 19. јуна. Загревање и тренинзи за возаче у четири класе одржаваће се током дана, а финалне трке Пролога су на програму од 17:20 часова.

Другог дана вози се кроз плнанину Тару, а стаза је дуга око 100 км, у петак је на програму вожња кроз Мокру Гору, а субота је завршни дан када ће се мотоциклисти надметати на стазама на Златибору, а на Краљевом тргу ће бити циљ, као и коначно проглашење победника.

Титулу брани двоструки узастопни шампион Мануел Летенбихлер из Немачке, који је и тренутно водећи у генералном пласмнану испред Марија Романа из Шпаније и Вејда Јанга из Јужне Африке који ће такође трећи поут возити на Златибору. Прошлогодишњи победник Пролога Били Болт пропушта ову трку због повреде. У класи Хоби, трећој по рејтингу, такмичиће се и Чајетинац Живомир Бијелић. 

Српски XCross Хард ендуро рели је трећа станица ФИМ Светског шампионата у овој дисциплини мотоциклизма након Велике Британије и Аустрије а у календару су још и Румунија, САД, Турска и Шпанија.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Почиње реконструкција Водоторња на средњовековној тврђави Стари град у граду Ужицу

Уз Џејлу Рамовић почео РЕФЕСТ на Златибору

Са представницима ужичких предузетника о важним темама за развој привреде

Необична слика стиже нам са Таре

Невероватан случај у Пријепољу: Мушкарац око свог имања поставио електрични проводник и прикључио га на струју из куће

Малинари и хладњачари у Ариљу нису постигли договор

Пребио тинејџера и покушао да изнуди новац: Језиво насиље у Новој Вароши

Вече посвећено Добрили Смиљанић

Субвенције за пољопривреднике – локална власт мора да улаже у брендирање производа