22.6 C
Uzice
октобар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Počeo festival „Deca među narcisima“ (VIDEO)

Danas je predstavom „Koktel bajka“ dece iz Predškolske ustanove“ Paša i Nataša“ iz Nove Varoši otvoren Festival „Deca među narcisima“ koji već 26 godina uspešno organizuje Sportski centar Čajetina.

 

„On je već davno izašao iz okvira naše opštine“, kaže o popularnosti ovog festivala Milan Tucović, pedagog PU „Radost“ Čajetina. „Ljudi koji su zaposleni u PU „Paša i Nataša u Novoj Varoši su došli na ideju da oni održe svoju predstavu sa svojom decom. Mislim da je i smisao svega ovoga aktivna uloga dece i da je to pravi cilj naše manifestacije“.

Predstavu je radilo pet vaspitačica sa decom starije i predškolske grupe a reč je o adaptaciji teksta Toda Nikoletića.

„Naša pozorišna predstava je realizovana u više navrata i u Prijepolju i Priboju pa smo mislili da, pošto vrtić „Radost“ Čajetina ima tu manifestaciju , da bi mogli i tu da se predstavimo i da deca vide šta sve mogu… Deca nemaju tremu i na sceni su kao pravi profesionalci“, za naš sajt je rekla Olgica Minić, direktorka PU „Paša i Nataša“ Nova Varoš.

U okviru Festivala i narednih dana će za decu iz vrtića „Radost“ biti puno zanimljivih dešavanja. Već sutra deca idu na izlet u Vrnjačku Banju gde će posetiti pozorište i pogledati još jednu predstavu. U četvrtak će deca iz vrtića „Narcis“ iz Zlatibora odigrati predstavicu „Hoću zdravo da živim“ koja je rezultat dvogodišnjeg projekta mlađe grupe sa vaspitačima a odnosi se na zdrave stilove žiljenja. Planirano je da se uskoro objavi i knjižica radova na ovu temu. Takođe u četvrtak biće proglašeni najbolji likovni radovi sa konkursa, a u petak će u u gradskom parku biti organizovane sportske igre za decu gde će se takmičiti u raznim disciplinama kao što je nadvlačenja konopca, skakanje u džaku, skok u dalj i druge. Organizator ove dečje manifestacije je Sportski centar Čajetina.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla

Počela vakcinacija protiv gripa u svim domovima zdravlja

Oglasna Tabla

Vlada Srbije:Komercijalni letovi na Ponikvama od naredne godine

Oglasna Tabla

Užička gimnazija obeležila 180 godina postojanja

Oglasna Tabla

Šampion, u svom maniru: pobeda i trka za najboljeg u državi

Oglasna Tabla

Žetva medalja plivača „Sloboda“ iz Užica

Oglasna Tabla

15. oktobar – Međunarodni dan seoskih žena

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Zlatokosa“

Oglasna Tabla

Uživajte u miholjskom letu: Danas sunčano i toplo, temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla