11.2 C
Uzice
новембар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

POČEO 6. LRD „EKO KAMP“ NA ZLATIBORU

Šesti LRD „Eko kamp“ ovih dana realizuje se na Zlatiboru. U prvoj grupi nalaze se deca od 5 do 13 godina starosti, koja su juče posetila grad Užice i zlatiborska izletišta. Druga grupa dolazi sutra, a reč je o deci starijoj od 13 godina. U sklopu kampa izvode se razne aktivnosti, poput crtanja, vajanja, joge i planinarenja.

Ranijih godina „Eko kamp“ održavao se u galeriji Boža Kovačevića, dok se ove godine održava se u Belinom sokačetu – seoskom domaćinstvu nadomak Užica. Juče su deca posetila ovag grad i njegove znamenitosti – Titovu bistu, Muzej, kanjon Đetinje, Potpećku pećinu, dok su u Zlakusi bili primljeni kod Velja i Mirke Šunjevarić, gde su održali radionicu vajanja.

„U ovoj turi, kao i u svakoj, imamo od 18 do 20 mališana, svaki kamp traje 7 dana. U sklopu kampova imamo posete Uvcu, Starom selu Sirogojnu, vodopadima, i sve zavisi od grupe. Stalno im menjamo lokacije, i volimo da idemo i na one neotkrivene i skivene lokacije, jer imamo puno prijatelja koji nas tamo vode“, kaže Neda Pitulić, koordinator LRD „Eko kampa“.

Deca su iz Beograda i kažu da im se veoma sviđa priroda našeg kraja. Organizovani su, poslušni, a sa njima rade tri trenera. Od ove godine, pored jutarnje šetnje i rada u ateljeu, uvedena je i joga. A evo šta mališani kažu kako im se sviđa Zlatibor.

„Ja sam Lenka Radovanović i iz Beograda sam. Drugi put sam na Zlatiboru i ovde mi se mnogo sviđa. A najviše mi se sviđa pogled sa vidikovca na Gradini“.

„Ja se zovem Dunja Radovanović i imam 8 godina i ovo mi je drugi put da sam u kampu i ovde mi se sve sviđa“.

„Zovem se Lena Lazić i imam 6 godina i ovde mi se mnogo sviđa jer je lep pogled sa ovog vidikovca. Super se provodimo, crtamo, vajamo i radimo jogu“.

Izvor: zlatiborpress.rs/Nada Dželebdžić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U Aleksincu je pre 30 godina stradao 91 rudar, tela su mesec dana izvlačena iz jame

Oglasna Tabla

Ambasador Egipta i guverner Asuana posetili Užice

Oglasna Tabla

Dobrić oštetio RAP za 6,86 miliona dinara

Oglasna Tabla

Fantastična štrudla sa makom i orasima: Savršen ukus koji se ne zaboravlja!

Oglasna Tabla

Roditelji nestalih beba traže formiranje posebnog tužilaštva, umesto zakona

Oglasna Tabla

Zimsko orezivanje voća: Obezbedite dobar rod uz video – uputstvo od samo tri koraka

Oglasna Tabla

Promenljivo oblačno, vetrovito i toplo

Oglasna Tabla

Zaboravite lift: Evo zašto je dobro penjati se uz stepenice svaki dan

Oglasna Tabla

16. novembar obeležava se kao Međunarodni dan tolerancije

Oglasna Tabla