OGLASNA TABLA
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Почело зимско одржавање путева и улица

Први снег надлежне службе у граду дочекале су спремно, а како истичу надлежни зимско одржавање регулисано је Планом зимског одржавања путева и улица као и јавних површина на територији града Ужица за 2021/2022. годину.

Планом зимског одржавања путева и улица као и јавних површина на територији града Ужица за 2021/2022. годину дефинисани су приоритети, а ЈКП “Нискоградња” обавило је све неопходне припреме. По речима директора ЈП “Ужице развој” Николе Максимовића набављене су довољне количине соли и ризле а спремна је и механизација.

 

“У току јучерашњег дана почео је први снег у овој календарској години па смо кренули са подасипањем соли и ризле тако да се надамо да није било већих проблема. У контакту смо са јавним градским и приградским превозником од кога смо добили информације да није било отказаних полазака. Приоритет су школе, Дом здравља, Ковид болница, Општа Болница и комплетно линијски саобраћај јавни градски и приградски превоз. Остале припреме се врше у договору са председницима месних заједница, чланова Градског већа и свим јавним установама и предузећима”.

Максимовић подсећа и да је поред чишћења снега са путева и јавних површина програмом предвиђено чишћење тротоара и јавних површина, које обављају екипе “ЈКП “Биоктош”.

“Набављене су неопходне количине емулизије за чишћење тротоара који су урађени претходних година, као и делова око новог кружног тока и бехатон стаза. У приправности смо за постављање соли и ризле као и одвожење смећа у зимском периоду, они су спремили потребне количине кеса како би ЈКП “Биоктош” могао да одради свој посао онде где не може да стигне са камионима”.

У договору са представницима месних заједница извршена је испорука потребне количине соли и ризле на одређене локације, раскрснице у високим зонама града, а одрађене су и све активности везане за чишћење путева у сеоским месним заједницама. Владимир Синђелић члан Градског већа за месне заједнице каже да су тендери расписани на време, а сеоске месне заједнице добиле раонике и додатна средства за зимско одржавање.

“Као и сваке године и ове смо успешно одрадили припрему за зимско одржавање. У сеоским месним заједницама у кооридинацији за саветима месних заједница тачно се зна коме се додељују раоници и гориво. Надамо се да неће бити већих проблема, а у случају великих падавина укључићемо додатну механизацију и изаћи свим мештанима у сусрет”.

ЈП “Ужице развој” координисаће комплетним процесом зимског одржавања на територији града Ужица, односно на око 240 километара путних праваца на нивоу града Ужица. Такође, ту су и путни  правци који су у надлежности Републике Србије као што су Омладинска улица, пут према Јеловој Гори, пут према Луновом Селу и Трнави где постоји могућност да се по потреби у координацији са “Путевима”  Ужице ангажује и механизација наших јавних предузећа.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворене Спортске игре младих на Златибору

Oglasna Tabla

У Народном позоришту премијера, у ГКЦ-у два концерта

Oglasna Tabla

Слабо интересовање за бербу малина, дневница од 3000 до 6000 динара

Oglasna Tabla

МУП идентификовао мејлове са којих су стизале лажне дојаве

Oglasna Tabla

Продужен рок за пријаву на конкурс за субвенционисану набавку ложних уређаја

Oglasna Tabla

Пет беба рођено у ужичком породилишту

Oglasna Tabla

Почео Xross Hard Enduro светски шампионат на Златибору

Oglasna Tabla

Времанска прогноза за четвртак 19. мај

Oglasna Tabla

Ученик шестог разреда претучен после школе, ударан рукама и тврдим предметом

Oglasna Tabla