Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Počelo punjenje jezera u centru najposećenije srpske planine

Na Zlatiboru se završava uređenje centra, a u petak je počelo punjenje jezera, izvorskom vodom iz dve bušotine koje se nalaze u neposrednoj blizini, i taj postupak će trajati dve nedelje, dok će se uporedo sa punjenjem jezera postaviti i zaštitna ograda, kao i klupe po samom obodu jezera.

„Od svog postanka jezero je veštačko, betonskog korita i to nismo želeli da menjamo, osim što smo ojačali postojeću konstrukciju. Nismo ni farbali dno korita, već je voda čista izvorska, samim tim i svetlija. Dno nije ujednačene boje, jer nas od proleća očekuje nastavak instalacija i montaža fontane i klizališta“, kazao je Rinu predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Po dnu jezera postavljena je dekorativna rasveta, u obliku zvezdanog neba, kao i svetlosni snopovi koji imaju mogućnost promene boje svetlosnih efekata. Kada se nivo vode bude povećao, biće puštene u rad i bočne prskalice koje će upotpuniti izgled jezera do proleća sledeće godine, kada je predviđeno i postavljanje fontane.

„Dok ove poslove sada radimo, odlučili smo da sačuvamo stari kamen koji su koristili naši preci. Iskoristićemo ga za izgradnju ulaznog dela novog groblja potrebnog Zlatiboru, za koje je već spremna lokacija. Od tog kamena će biti napravljen spomen-kompleks, gde će biti upisana imena žrtava svih ratova. Neće se zaboraviti da su ljudi klesali taj kamen, niti će biti zaboravljen akademik Pećinar, koji je obeležio to vreme. Dugujemo tim ljudima što se danas razvija opština Čajetina i oni žive kroz naše investicije“, zaključio je prvi čovek opštine Čajetina Milan Stamatović.

Izvor: b92.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

И даље нема конкретног решења за исплату дуговања овогодишњег рода малина (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Шљивовица уписана на Унескову листу нематеријалног културног наслеђа

ОГЛАСНА ТАБЛА

,,Живот уз баријере на путу до успеха“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

11. Међународни фестивал фолклора на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Стижу паре од дивиденди: Уколико до сада нисте ништа подизали, на рачуну вас чека 11.700 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дан одлуке: Србија игра против Швајцарске за пролаз у осмину финала СП

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатне радионице за жене које желе да покрену сопствени бизнис

ОГЛАСНА ТАБЛА

План одвожења пепела за петак и дане викенда

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА