ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Почело подношење захтева за подстицаје у сточарству


 

Почело је подношење захтева за подстицаје у сточарству и то за тов јунади, јагњади, јаради и свиња, као и за подстицаје за краве за узгој телади за тов.

Сточари подстицај за тов стоке могу да остваре ако Управи за аграрна плаћања поднесу захтев за остваривање права на подстицаје за тов јунади, тов свиња, тов јагњади и тов јаради од 1. фебруара до 31. јула 2022. године и то за грла предата кланици или извезена у периоду од 1. јула 2021. године до 30. јуна текуће године.

Како је наведено на сајту Управе за аграрна плаћања, захтев за подстицаје подноси се посебно за сваку врсту товних грла, с тим да се за исту врсту товних грла подноси највише до три захтева, а за исто грло захтев за подстицаје може да се поднесе једном за једну календарску годину, по завршетку това.

Сточари у истом периоду, од 1. фебруара до 31. јула, могу поднети захтев на снову Правилника о условима и начину остваривања права на подстицаје у сточарству за краве за узгој телади за тов.

Правно лице, предузетник и физичко лице, носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, остварују подстицај за најмање две краве отељене у периоду од 1. јула 2021. године до 30. јуна 2022. године.

Висина подстицаја по грлу износи 20.000 динара.

Извор:Уап

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама