ОГЛАСНА ТАБЛА
НАЈАВЕ И ДОГАЂАЈИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Почело обележавање Дана града (ВИДЕО)

“9.октобар, Дан града Ужица и ове године биће обележен бројним догађајима и традиционалним манифестацијама у организацији градских установа културе и спорта и на начин како то и доликује рођедану који обележавамо”, истакла је представљајући вишедневни Програм обележавања Дана града, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

Према њеним речима, обележавање Дана града почело је протеклог викенда традиционалном манифестацијом “Дај педалу раку” и биће настављено наредних дана. Бројне изложбе, промоције, књижевне вечери биће приређене у градским установама културе а на спортским теренима одржаваће се традиционалне манифестације.

“Ја ћу поменути изложбу “Век против ватре” која сведочи о 100 година постојања Добровољног ватрогасног друштва, ту је и промоција књиге “Мисија доброте”, која сведочи опет о веку постојања Кола срспких сестара. Биће занимљиво и књижевно вече ужичких професора са Београдског универзитета а треба поменути и издање “Век Слободе”, аутора Немање Нешића.

Ту су такође и наше традиционалне манифестације попут Ужичких дана (стручног скупа лекара) или Јесењег кроса за ученике основних и средњих школа. Искрено се надамо да ће нас и лепо време послужити за организацију маскенбала ужичких предшколаца, сигруно једног од најепших догађаја у оквиру овог програма.

Обележићемо заједно и 55. рођендан нашег Одбојкашког клуба Јединство, а традиционално на Градском тргу биће одржан велики концерт. На поклон суграђанима ове године, тачније 7. октобра за Ужичане свих генерација на тргу ће наступити Жељко Самарџић.

“Морам да вас подсетим и на још једну лепу традицију, која се односи на све бебе рођене на 9. октобар, Дан града Ужица. Све бебе, а надамо се да ће их бити више него претходних година на дар ће добити златник са посветом.

Заслужено, награде, плакете и повеље биће уручене појединцима и колективима на свечаној седници Скупштине града Ужица, која је заказана за 9. октобар у Народном позоришту.

Водили смо рачуна да и ове године направимо прогам прилагођен различитим укусима и свим генерацијама” истакла је градоначелница уз позив суграђанима да испрате сва дешавања и да сви заједно прославимо 694. рођендан нашег града.

 

Програм обележавања Дана града
Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Негујмо ћирилицу: Одржана конференција “Значај очувања ћирилице у дигиталној ери”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Програм емоционалне подршке трудницама у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ЈП „Рзав”: Због велике количине лишћа и грања смањен захват из реке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена годишњица Битке на Кадињачи – Историја памти, а Ужице се са поносом сећа хероја Кадињаче

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због јаког снега одмах забрањен пролаз теретним возилима док се наноси не очисте, критично било и преко Кадињаче и Мокре Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ер Србија наредне четири године лети ка 10 дестинација са аеродрома у Краљеву и Нишу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПОСНИ РОЛАТ ОД СПАНАЋА: Фантастичног изгледа и још бољег укуса, а и лако се прави (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сутра почиње исплата државне помоћи пензионерима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Конзерванси и адитиви на које морамо обратити посебну пажњу

ОГЛАСНА ТАБЛА