Повољне временске прилике условиле су да грађевинхска сезона ове године почне раније, па се увелико ради на асфалтирању градских улица и сеоских путева. Приоритет ће бити уговорени путни правци из прошле године, након чега се настављају радови по овогодишњим уговорима.

Претходних дана асфалтирана је Улица Милутина Бојића у којој је прошле годиине урађена гасификација. Према речима Николе Максимовића директора ЈП “Ужице развој” радови у овој улици и њеним краковима биће комплетно завршени у наредих десет дана.

“Вредност радова је око 2 милиона динара, завршено је асфалтирање главног путног правца, тренутно се ради асфалтирање три путна правца која се надовезују на ову улицу. Суграђанима смо изашли у сусрет и извршили асфалтирање прилаза до кућа и гаража, а решили смо и питање кишне канализације”.

Максимовић додаје да је поред радова у овој улици ужичка “Нискоградња” ангажована и на уређењу новог паркинг простора на Међају. Такође, тренутно се ради гасификација Златарске улице након чега ће се радити Јеловогорска.

Владимир Синђелић члан Градског већа за месне заједнице истиче да се упоредо са улицама у граду раде и сеоски путеви.

“Тренутно се ЈКП “Нискоградња” налази на пет локација, у четири месне заједнице и у Градској општини Севојно. Ради се у МЗ Крвавци главни пут према Злакуси, Трнавци у Севојну и путни правци са удруживањем Гај и Аксенитијевићи. Завршили смо два путна правца у Карану, припрема се трећи а у Стапарима радимо четврти путни правац”.