19.3 C
Uzice
август 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Počelo asfaltiranje Dositejeve ulice

Užice, 18. maj: U Dositejevoj ulici, danas i sutra se izvode radovi na asfaltiranju kolovoza, dok će u toku naredne nedelje biti završeni poslovi na rekonstrukciji trotoara. Vrednost radova na rekonstrukciji ove ulice je oko pet miliona dinara, a radove izvodi gradsko preduzeće „Niskogradnja“.

Asfaltiranje Dositejeve ulice

Nikola Maksimović, direktor „Užice razvoja“ rekao je da je u proteklim nedeljama izvršena kompletna rekonstrukcija ulice:

„Pregledane su sve instalacije, urađeno je pet novih vodovodnih priključaka, izvršena zamena javne rasvete i tampona kolovoza, stavljeno 200 metara novih ivičnjaka.“ – naveo je Maksimović i dodao da se danas postavlja prvi sloj asfalta čija je debljina sedam centimetara: „Sutra će biti asfaltiran drugi sloj od pet centimetara tako da će kolovoz biti debljine 12 centimetara na dužini od 120 metara ulice što je oko 800 m2 novog asfalta.“

Asfaltiranje Dositejeve ulice

Naredne sedmice, po završetku ovih radova, pristupiće se iscrtavanju horizontalne signalizacije i parking mesta, tako da će Dositejeva biti spremna da bude puštena u saobraćaj.

Maksimović je napomenuo da je pored intervencije na rekonstrukciji kolovoza, izvršeno i proširenje trotoara, čime je đacima omogućen sigurniji put do škole.

Izvor: uzice.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Tekstilci iz Srbije osvajaju svet: Firma „Boa Bogutovo“ iz Arilja oduševila i na sajmu u Londonu

Oglasna Tabla

Vozači kamiona i autobusa neće moći da rade ako do kraja godine ne nabave ovaj dokument

Oglasna Tabla

Ministar Šarčević prisustvovao početku radova na izgradnji fiskulturne sale u Sevojnu

Oglasna Tabla