ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Почели радови на реконструкцији магистралног цевовода у Севојну

Данас су почели радови на реконструкцији челичног магистралног цевовода у Градско општини Севојно. По речима представника извођача радова, овај посао вредан око 80 милиона динара требало би да буде завршен у року од 90 дана.

Зоран Радибратовић технички директор “МПП Јединство”, које је носилац конзорцијума ужичких фирми које изводе радове на реконструкцији водовода подсећа да се ради комлетно нови цевовод у дужини од око 1840 метара.

“Ради се на изградњи новог полиетиленског цевовода на деоници од уласка у Севојно до Колоније. Тиме се решава дугодишњи проблем у погледу сталних хаварија постојећег цевовода, што прави проблеме како приватним корисницима тако и бројним привредницима. Због измене пројектне документације очекује нас захтеван посао у смислу прилагођавања те докуметације стању на терену, као и велики део истражних радова због подземних инсталација, али како имамо и искуство са Фабриком воде на којој смо такође радили, не би требало да буде већих проблема”.

Нестабилна ситуацију на тржишту изазвана ратним сукобом у Украјини делом утиче на отежану набавку материјала али по Радибратовићевим речима предузете су одређене мере и следеће седмице стижу прве количине цеви.

Душан Васиљевић ЈКП Водовод, као стручни надзор испред града Ужица додаје да је важно нагласити да грађани Севојна неће имати дуже прекиде у снабдевању водом током радова.

“Радиће се по деоницама и до прекида може доћи код пррикључења али ће то трајати кратко. Такође грађани треба да знају да се паралелно са овим цевоводом ради и замена азбестних цеви новим полиетиленским секундарним цевоводом. На њега ће бити пребачени постојећи прикључци, чиме ће се стари азбестни цевовод бити угашен.

Рок за завршетак радова је 90 дана, па се очекује да ће грађани и привреда Севојна од јуна месеца имати у употреби комплетно нови цевововод у функцији. Тиме се после неколико деценија решава један од њихових горућих проблема.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сладолед кошта око 1.800 динара, паркинг за цео дан преко 23.000

Пренос утакмице Данска-Србија у ГКЦ-у

XII Чикер МТБ Маратон

СПЦ данас обележава Силазак светог Духа на апостоле, празник Свете тројице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Предстојеће МОСИ у знаку нових дисциплина, бројних концерата и великог броја учесника (ВИДЕО)

Временска прогноза за 23. јун 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило