Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Почели радови на реконструкцији магистралног цевовода у Севојну

Данас су почели радови на реконструкцији челичног магистралног цевовода у Градско општини Севојно. По речима представника извођача радова, овај посао вредан око 80 милиона динара требало би да буде завршен у року од 90 дана.

Зоран Радибратовић технички директор “МПП Јединство”, које је носилац конзорцијума ужичких фирми које изводе радове на реконструкцији водовода подсећа да се ради комлетно нови цевовод у дужини од око 1840 метара.

“Ради се на изградњи новог полиетиленског цевовода на деоници од уласка у Севојно до Колоније. Тиме се решава дугодишњи проблем у погледу сталних хаварија постојећег цевовода, што прави проблеме како приватним корисницима тако и бројним привредницима. Због измене пројектне документације очекује нас захтеван посао у смислу прилагођавања те докуметације стању на терену, као и велики део истражних радова због подземних инсталација, али како имамо и искуство са Фабриком воде на којој смо такође радили, не би требало да буде већих проблема”.

Нестабилна ситуацију на тржишту изазвана ратним сукобом у Украјини делом утиче на отежану набавку материјала али по Радибратовићевим речима предузете су одређене мере и следеће седмице стижу прве количине цеви.

Душан Васиљевић ЈКП Водовод, као стручни надзор испред града Ужица додаје да је важно нагласити да грађани Севојна неће имати дуже прекиде у снабдевању водом током радова.

“Радиће се по деоницама и до прекида може доћи код пррикључења али ће то трајати кратко. Такође грађани треба да знају да се паралелно са овим цевоводом ради и замена азбестних цеви новим полиетиленским секундарним цевоводом. На њега ће бити пребачени постојећи прикључци, чиме ће се стари азбестни цевовод бити угашен.

Рок за завршетак радова је 90 дана, па се очекује да ће грађани и привреда Севојна од јуна месеца имати у употреби комплетно нови цевововод у функцији. Тиме се после неколико деценија решава један од њихових горућих проблема.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Спремност у свим ситуацијама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за понедељак 29.05.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Невреме правило хаос у деловима Србије: Ванредно у околини Пожеге и Ужица, путеви у Златиборском округу оспособљени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почињу пријаве за нових 100.000 ваучера за одмор у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зарада у овом послу иде и до 200.000 месечно! Жене су главне у овој бранши, а почетна улагања нису велика

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфлација у Србији успорава: Да ли то значи да ће и цене пасти?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Опрез у саобраћају због пљускова

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радницима омогућити флексибилније коришћење годишњег одмора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза 28. мај 2023.

ОГЛАСНА ТАБЛА