Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Počeli radovi na rekonstrukciji krova Gradske kuće

Započeta je rekonstrucija krovne konstrukcije na Gradskoj kući. Ovu zgradu koja je građena od 1922-1927. godine, a u periodu od 1956-1957, je dograđen sprat, trenutno koriste Gradska uprava Grada Užica, užička Privredna komora i Zlatiborski upravni okrug. Posao vredan 9 miliona dinara sa 6 miliona finansira Privredna komora Srbije odnosno Regionalna privredna komora Zlatiborskog upravnog okruga a preostalih 3 miliona Grad Užice.

„Ovo nije mali posao, na 2432 m2 krova radi se demontaža postojećeg crepa koji je dotrajao, letvi i daski i postavljanje nove konstrukcije krova sa paropropusnom folijom i novim crepom“, rekao je pri obilasku radova gradonačelnik Užica Tihomir Petković i dodao da će se radovi odvijati i posle podne i vikendom, ali i delimično noću obzirom na specifičnost mesta gde se vrši rekonstrukcija, a kako prolaznici ne bi imali problema.

Gradonačelnik Petković je napomenuo odličnu saradnju sa direktorkom užičke Privredne komore Anom Lapčević i potpredsednikom  Radom Ljubojevićem koji su po njegovim rečima i najzaslužniji za to što su ubedili svoje rukovodstvo u Beogradu da Privredna komora Srbije uloži dve trećine neophodnih sredstava za rekostrukciju krova.

„Ovo je početak naše zajedničke saradnje na poslovima vezanim za rekonstrukciju Gradske kuće. Imamo nameru da radimo adaptaciju mokrih čvorova, rekostrukciju hodnika koji vodi ka Privrednoj komori, ali smo konkurisali i kod Ministarstva energetike da kroz program energetske efikasnosti radimo zamenu stolarije i uređenje fasade čija je vrednost procenjena na oko 44 miliona dinara. Ukoliko dobijemo podršku Ministarstva energetike u visini polovine potrebnih sredstava, očekujemo da ćemo zajednički sa Privrednom komorom finasirati drugu polovinu sredstava“, rekao je gradonačelnik Petković.

„Ova divna zgrada koja je i pod zaštitom države rekonstruisana je i obnavljana delimično više puta, čak je i krov rađen i menjan je crep, ali ovako temeljna rekonstrukcija krova nije rađena iako je to bilo stvarno neophodno obzirom da smo imali problema sa prokišnjavanjem na gornjem nivou što je došlo do izražaja ovog kišnog leta“, rekla je direktorka užičke Privredne komore Ana Lapčević i dodala „zato je pravi trenutak da se konačno ovaj problem sanira i na taj način doprinese da se ovo divno zdanje održava reprezentativno kako i treba, kao jedna od najlepših zgrada u našem gradu“.

„Privredna komora Srbije i Regionalna privredna komora Zlatiborskog upravnog okruga će naravno i dalje pratiti sve aktivnosti vezane za rekonstrukciju zgrade i trudićemo se da nađemo način da se prikupe sredstva i za ostale poslove koji su neophodni“, rekla je Lapčevićeva.

Izvođač radova je Građevinsko, proizvodno, prometno i uslužno preduzeće „TEMELJ“ d.o.o, Bajina Bašta, a rok za završetak radova je 25 dana.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

JKP „Vodovod Zlatibor“: Radovi na širenju mreže

Oglasna Tabla

Šetnja iznad Kosjerića: Stazama do Crnokose

Oglasna Tabla

Legalizacija objekata u romskom naselju

Oglasna Tabla

Zdrava Srbija: Zimska škola maline u Priboju

Oglasna Tabla

Drenka iz Užica – Sinonim za hrabrost, posle četiri dečaka, doktorka i ćerku donela na svet carskim rezom

Oglasna Tabla

Produžen rok za preregistraciju oružja

Oglasna Tabla

Godinu dana Užičke porodične kartice

Oglasna Tabla

Prosečna plata u Srbiji skoro 60.000 dinara

Oglasna Tabla

Преподобни Симеон Мироточиви – Стефан Немања

Oglasna Tabla