ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Почели припремни радови на траси будуће Обилазнице (ВИДЕО)

У присуству градоначелнице Ужица, представника Министарства саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре и кинеске компаније “Power Construction Corporation of China Limited” почели су први радови на припреми терена за изградњу обилазнице око Ужица.

 

Само неколико дана од потписивања Комерцијалног уговора са извођачем радова на локацију “Петља Сињевац” стигле су машине и кренули први радови на припреми терена за изградњу обилазнице. Како је истакла градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, у питању су радови који за сада не захтевају већи обим људства и механизације и који ће трајати у наредних два месеца. Уз подсећање на значај који ће обилазница имати за град али и цео округ, градоначелница је још једном изразила задовољство због реализације овог пројекта.

“Ја ћу још једном и по ко зна који пут, али са разлогом, поновити да ми је веома драго да коначно после неколико деценија крећемо са реализацијом овог важног пројекта за све грађане Ужица. Наравно, огромну захвалност дугујемо свима који су дали допринос да до тога дође и да се обезбеде средства у износу од око 30 милиона евра. Искрено се надам да ће и извођачи дати све од себе и да ће радови бити завршени у року. Знам да пројекат предвиђа радове које нису једноставни, али сам сигурна да ће кинеска компанија веома успешно одговорити на овај задатак”.

Да је ова деоница, иако дуга само 4,85 км, огорман инжењерски подухват чак и за компанију “Пауер Чајна” која је доказана на великом броју великих инфраструктурних пројеката у Србији, потврђује и инжењер компаније Слободан Божовић.

“Добили смо дозволу за припремне радове уз велику подршку људи из министарства и “Путева Србије”. Ови припремни радови ће бити инплементирани у део главних радова, а њима ће бити обухваћен и део истражних радова. Неопходна је изградња приступних путева за истраживања за велики мост који је дужине 250м и који је један од највећих подухвата на територији Западне Србије. Сигурни смо да ће “Пауер чајна”дати све од себе да се овај посао заврши у договореном року и наравно квалитету”.

Милан Петровић помоћник министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре такође је изразио узадовољство што су радови почели одмах по потписивању уговора.

“Ово је изузетно захтеван пројекат јер сам терен на коме се простире обилазница захтева доста инжењерских и техничких прирема. Од 4,85 км 450м су мостови, један од њих је лучни мост преко Ђетиње у дужини од 250м, а на целој деоници имамо и око 1,8км потпорних конструкција. Уговором је предвиђен рок од 30 месеци и ја се надам да се кроз 2,5 године видимо овде на отварању и пуштању у саобраћај ове обилазнице”.

Обилазница око Ужица пројекат је од националног значаја. Средства за њену изградњу обезбедила је држава, а њеном изградњом теретни саобраћај биће измештен из центра града, знатно ће бити убрзан ток саобраћаја а самим тим очекује се и значајно смањење аерозагађења.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Фестивал фантастике оправдао очекивања ужичких основаца и средњошколаца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Завршено асфалтирање седам путних праваца у Качеру

ОГЛАСНА ТАБЛА

Потпуна трансформација Градског културног центра кроз пројекат Престоница културе Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас је Мала Госпојина – Рођење Пресвете Богородице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење за медије: Одржан Трећи Конгрес Српске странке Заветници – Милица Ђурђевић Стаменковски поново изабрана за председницу

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србију стиже снажно погоршање времена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Едукација деце од кључног значаја за њихово безбедно учешће у саобраћају (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Стопића пећина – најпосећенији спелеолошки објекат у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акција „Армагедон“, ухапшена већа група педофила

ОГЛАСНА ТАБЛА