12.8 C
Uzice
септембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

POČELA ZLATIBORSKA 4. „BUBIJADA“ SA PUNO ATRAKCIJA

Juče je počela četvrta, po redu, bubijada na Zlatiboru, a danas se očekuje najveći broj i posetilaca i vlasnika buba, kada će u auto kampu biti prava žurka. Sutra će učesnici bubujade posetiti Gostilje, a evo kako su pojedini učesnici osmislili svoje ovogodišnje učešće na bubijadi.

Došli iz svih delova Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Austrije, Poljske i Bugarske. Svako sa svojim ljubimcem, koji je, sam za sebe, posebna priča. Bube i kombiji, stari i po nekoliko decenija, urađeni na poseban način, mnogo govore o svojim vlasnicima. Uloženo je u ove automobile mnogo para, ali i vremena i strpljenja, ali to takjo rade oni pravi ljubitelji dobrig volcvagen automobila.

Najstarije udruženje ove vrste, buba klub Beograd okupljao je nekad mnogo članova. Poslednjih godina je to u manjem obimu, ali kako to kaže predsednik ovog kluba, što je manje „buba“, biće zanimljivije, a ljubitelja će biti sve više. A da kao i svi vole Zlatibor i da im je ovde najlepše, dokazuje priča jednog mladog beograđanina.

„Svake godine je sve bolje, svaki skup je sve masovniji, bolji i inovativniji, a zlatiborski skup je definitivno najbolji u Srbiji. Najposećeniji je i najzanimljiviji, pogotovu od kada se poklapa sa Hills Up-om, i sada je to dignuto na jedan viši nivo“, kaže Dragan Mitrović, predsednik Buba kluba Beograd.

Po prvi put na ovakvom skupu u Srbiji pojavio se volcvagen kombi, kao pokretna kafeterija. Mladi par iz Kragujevca preuredio je kombi stra 42 godine za ove namene, a na zlatiborskoj Bubijadi prava su aktracija.

„Krenuli smo sa radom pre dva meseca. Kombi je 1975. godište , i već dve ipo godine radimo na njemu. Stvarno je uloženo mnogo truda i napora, ali na kraju smo postigli sve što smo hteli. Inače, na zlatiborskoj Bubijadi smo prvi put, dok smo ranije radili u Kragujevcu. Nadam se da ćemo uskoro dobiti dozvolu kako bi se stacionirali na jedno mesto“, kaže Nevena Aleksić iz Kragujevca.

Ukoliko vam se dopada da kafu popijete ispred ovakvog kombija, potražite ga ovih dana na hilsapu, a sledećeg vikenda i u bajinoj bašti. Ko zna, možda jednoj dana bude i u vašem gradu.

 Izvor:zlatiborpress.rs/Nada Dželebdžić

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zlatibor deo projekta promocije turističkih destinacija Srbije francuskom tržištu

Oglasna Tabla

Jedinstvena Srbija Užice organizovala osmu dobrotvornu akciju davanja krvi

Oglasna Tabla

Fudbaleri “Slobode” pobednici su KUP-a opštinskog fudbalskog saveza Užice

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Promocija knjige „Vunene čarapice“ Marka Jašovića

Oglasna Tabla

U Srbiji danas pretežno sunčano vreme sa kratkotrajnim pljuskovima

Oglasna Tabla

Uhapšeno deset osoba zbog trgovine uticajem

Oglasna Tabla

Obaveštenje o radnom vremenu Stopića pećine za 21. septembar 2019.

Oglasna Tabla

Podrška EBRD promociji ariljske maline i oblačinske višnje – U Srbiji više od 60 proizvoda ima geografsko poreklo

Oglasna Tabla