4.4 C
Uzice
новембар 11, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

POČELA ZLATIBORSKA 4. „BUBIJADA“ SA PUNO ATRAKCIJA

Juče je počela četvrta, po redu, bubijada na Zlatiboru, a danas se očekuje najveći broj i posetilaca i vlasnika buba, kada će u auto kampu biti prava žurka. Sutra će učesnici bubujade posetiti Gostilje, a evo kako su pojedini učesnici osmislili svoje ovogodišnje učešće na bubijadi.

Došli iz svih delova Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Austrije, Poljske i Bugarske. Svako sa svojim ljubimcem, koji je, sam za sebe, posebna priča. Bube i kombiji, stari i po nekoliko decenija, urađeni na poseban način, mnogo govore o svojim vlasnicima. Uloženo je u ove automobile mnogo para, ali i vremena i strpljenja, ali to takjo rade oni pravi ljubitelji dobrig volcvagen automobila.

Najstarije udruženje ove vrste, buba klub Beograd okupljao je nekad mnogo članova. Poslednjih godina je to u manjem obimu, ali kako to kaže predsednik ovog kluba, što je manje „buba“, biće zanimljivije, a ljubitelja će biti sve više. A da kao i svi vole Zlatibor i da im je ovde najlepše, dokazuje priča jednog mladog beograđanina.

„Svake godine je sve bolje, svaki skup je sve masovniji, bolji i inovativniji, a zlatiborski skup je definitivno najbolji u Srbiji. Najposećeniji je i najzanimljiviji, pogotovu od kada se poklapa sa Hills Up-om, i sada je to dignuto na jedan viši nivo“, kaže Dragan Mitrović, predsednik Buba kluba Beograd.

Po prvi put na ovakvom skupu u Srbiji pojavio se volcvagen kombi, kao pokretna kafeterija. Mladi par iz Kragujevca preuredio je kombi stra 42 godine za ove namene, a na zlatiborskoj Bubijadi prava su aktracija.

„Krenuli smo sa radom pre dva meseca. Kombi je 1975. godište , i već dve ipo godine radimo na njemu. Stvarno je uloženo mnogo truda i napora, ali na kraju smo postigli sve što smo hteli. Inače, na zlatiborskoj Bubijadi smo prvi put, dok smo ranije radili u Kragujevcu. Nadam se da ćemo uskoro dobiti dozvolu kako bi se stacionirali na jedno mesto“, kaže Nevena Aleksić iz Kragujevca.

Ukoliko vam se dopada da kafu popijete ispred ovakvog kombija, potražite ga ovih dana na hilsapu, a sledećeg vikenda i u bajinoj bašti. Ko zna, možda jednoj dana bude i u vašem gradu.

 Izvor:zlatiborpress.rs/Nada Dželebdžić

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Tetke dobile status trećeg roditelja

Oglasna Tabla

Aleksandar Gajšek u Užicu na tribini “ Traganje za smislom“

Oglasna Tabla

Znate li ko su vam bili preci? Evo zašto je to važno!

Oglasna Tabla

Veliki uspeh Strahinje Poledice, učenika Medicinske škole u Užicu

Oglasna Tabla

Velika akcija BIA u srpskoj fabrici oružja: Uhapšeni albanski špijuni?

Oglasna Tabla

Uhapšen piroman iz Prijepolja

Oglasna Tabla

Turistička organizacija Zlatibor – Ambasador dobre usluge

Oglasna Tabla

Zlatna karatistkinja Lidija Trmčić osvojila „Hungarian open“

Oglasna Tabla

Lako se pravi: Sirup od tri prirodna sastojka koji čisti pluća od katrana i toksina

Oglasna Tabla