-2.5 C
Uzice
децембар 5, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Počela stručna praksa za 50 lica u FAP-u

Na osnovu ranije zaključenog ugovora između Fabrike automobila Priboj i Opštine Priboj, o obavljanju stručne prakse za 50 lica u FAP-u, za šta je lokalna samouprava izdvojila 10 miliona dinara, danas je zvanično počelo stručno usavršavanje ovih mladih profila.

Mladi pripravnici, njih 50, jutros su dobili svoje mentore u Preseraju, Mašinskoj, Razvoju, službama za održavanje, marketing i računovodstvo, u skladu sa njihovim obrazovnim profilima. Njihovo stručno usavršavanje finansira lokalna samouprava, koja, kako je predsednik opštine Priboj još ranije naglasio, FAP i dalje smatra najznačajnim privrednim subjektom u gradu, te je sasvim prirodno dati i FAP-u i mladim ljudima šansu.

Pripravnici koji obavljaju stručnu praksu imaće priliku da steknu neophodna znanja za predstojeću, neminovnu smenu generacija u fabrici, kako bi kasnije mogli biti angažovani u predstojećim značajnim poslovima koji se očekuju kroz već potpisane ugovore sa Vojskom Srbije i kroz razvoj komercijalnog kamionskog programa za najšire tržište.

Vlada Srbije je opredelila značajna investiciona sredstva u tehnološko opremanje fabrike i osavremenjavanje mašinskog parka, a realizacija stručne prakse sa opštinom Priboj će biti početak dugoročnog programa stvaranja jake kadrovske strukture u svim segmentima proizvodnje u FAP-u.

Izvor: b92.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ugašen požar u zlatiborskom hotelu Narcis, nema povređenih

Oglasna Tabla

Nema popusta na „crni petak“, samo na crveno slovo i krsnu slavu!

Oglasna Tabla

U oktobru Zlatibor bio najposećenije turističko mesto u Srbiji

Oglasna Tabla

Balkansko Prvenstvo u karateu: Lidija Trmčić i Jana Radović u borbi za medalju

Oglasna Tabla

Manastir Rujan čeka freskopisce (VIDEO)

Oglasna Tabla

Od nove godine novi uslovi za odlazak u penziju

Oglasna Tabla

Uhapšen lekar u Priboju: Primao mito i pravio lažne izveštaje, privedeno još petoro

Oglasna Tabla

Vojimir Ajdačić iz Ivanjice ugasio stotu rođendansku svećicu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla