0.8 C
Uzice
фебруар 19, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Počela stručna praksa za 50 lica u FAP-u

Na osnovu ranije zaključenog ugovora između Fabrike automobila Priboj i Opštine Priboj, o obavljanju stručne prakse za 50 lica u FAP-u, za šta je lokalna samouprava izdvojila 10 miliona dinara, danas je zvanično počelo stručno usavršavanje ovih mladih profila.

Mladi pripravnici, njih 50, jutros su dobili svoje mentore u Preseraju, Mašinskoj, Razvoju, službama za održavanje, marketing i računovodstvo, u skladu sa njihovim obrazovnim profilima. Njihovo stručno usavršavanje finansira lokalna samouprava, koja, kako je predsednik opštine Priboj još ranije naglasio, FAP i dalje smatra najznačajnim privrednim subjektom u gradu, te je sasvim prirodno dati i FAP-u i mladim ljudima šansu.

Pripravnici koji obavljaju stručnu praksu imaće priliku da steknu neophodna znanja za predstojeću, neminovnu smenu generacija u fabrici, kako bi kasnije mogli biti angažovani u predstojećim značajnim poslovima koji se očekuju kroz već potpisane ugovore sa Vojskom Srbije i kroz razvoj komercijalnog kamionskog programa za najšire tržište.

Vlada Srbije je opredelila značajna investiciona sredstva u tehnološko opremanje fabrike i osavremenjavanje mašinskog parka, a realizacija stručne prakse sa opštinom Priboj će biti početak dugoročnog programa stvaranja jake kadrovske strukture u svim segmentima proizvodnje u FAP-u.

Izvor: b92.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Dejan Petrović: „Moj otac za mene je najbolji trubač“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Užice, grad koji je bio republika

Oglasna Tabla

Počeli geotehnički istaržni radovi za potrebe izgradnje mosta na Starom gradu

Oglasna Tabla