OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Počela stručna praksa za 50 lica u FAP-u

Na osnovu ranije zaključenog ugovora između Fabrike automobila Priboj i Opštine Priboj, o obavljanju stručne prakse za 50 lica u FAP-u, za šta je lokalna samouprava izdvojila 10 miliona dinara, danas je zvanično počelo stručno usavršavanje ovih mladih profila.

Mladi pripravnici, njih 50, jutros su dobili svoje mentore u Preseraju, Mašinskoj, Razvoju, službama za održavanje, marketing i računovodstvo, u skladu sa njihovim obrazovnim profilima. Njihovo stručno usavršavanje finansira lokalna samouprava, koja, kako je predsednik opštine Priboj još ranije naglasio, FAP i dalje smatra najznačajnim privrednim subjektom u gradu, te je sasvim prirodno dati i FAP-u i mladim ljudima šansu.

Pripravnici koji obavljaju stručnu praksu imaće priliku da steknu neophodna znanja za predstojeću, neminovnu smenu generacija u fabrici, kako bi kasnije mogli biti angažovani u predstojećim značajnim poslovima koji se očekuju kroz već potpisane ugovore sa Vojskom Srbije i kroz razvoj komercijalnog kamionskog programa za najšire tržište.

Vlada Srbije je opredelila značajna investiciona sredstva u tehnološko opremanje fabrike i osavremenjavanje mašinskog parka, a realizacija stručne prakse sa opštinom Priboj će biti početak dugoročnog programa stvaranja jake kadrovske strukture u svim segmentima proizvodnje u FAP-u.

Izvor: b92.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Obaveštenje o podeli rešenja za porez na imovinu fizičkih lica za 2020. godinu

Oglasna Tabla

U Zlatiborskom okrugu potvrđena 24 nova slučaja pozitivnih na virus COVID-19

Oglasna Tabla

Krizni štab razmatra set protivepidemijskih mera za najmlađe u novoj školskoj godini

Oglasna Tabla

Odbornici Zdrave Srbije u još pet gradova i opština Zapadne Srbije

Oglasna Tabla

Saopštenje Narodne stranke Užice

Oglasna Tabla

Žena od 84 godine iz Čajetine izlečena od kovida

Oglasna Tabla

Sutra isplata 60 odsto minimalca za više od 235 hiljada firmi

Oglasna Tabla

U Opštoj bolnici Užice smešteno 165 pacijenata pozitivnih na Covid 19

Oglasna Tabla

Danas oblačno, povremeno s kišom

Oglasna Tabla