28.8 C
Uzice
август 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Počela skijaška sezona na Torniku

Skijaška sezona u Ski centru Tornik zvanično je počela. Za ljubitelje skijanja obezbeđene su dve staze: Tornik i Čigota na kojima trenutno ima 30 centimetara utabanog snega, a u funkciji je i bob na šinama. Prva dva dana ski openinga skijanje je besplatno, a tokom vikenda ljubitelji skijanja imaće 70% popusta na ski karte.

Sezonu zimskih sportova na Ski centru Tornik otvorio je direktor Skijališta Srbije, Dejan Ćika. On je tom prilikom najavio da će tokom sezone biti organizovana četiri promo vikenda, kada će se za kupovinu trodnevnih i četvorodnevnih ski karti odobravati popust u iznosu od 20%. Prvi ski vikend je 25. januara.

„Prošle godine na Torniku smo imali 96 ski dana. Očekujemo da će se taj broj dana produžiti i da ćemo oboriti prošlogodišnji rekord, iako je prošla sezona bila najuspešnija u istoriji Skijališta.Cene su iste kao i prošle godine, tako da smo isti cenovnik ostavili i za ovu godinu “, dodaje direktor Skijališta Srbije.

Otvaranjem skijaške sezone na Torniku, zvanično počinje i zimska turistička sezona na Zlatiboru. Na ovoj sve popularnijoj turističkoj destinaciji, prema očekivanju predstavnika Turističke organizacije „Zlatibor“, špic sezone očekuje se od Nove godine, kada će svi smeštajni kapaciteti biti popunjeni. Turistima će na raspolaganju biti različite kategorije smeštaja, od privatnih apartmana pa do hotela visokih kategorija.

„Cene smeštaja kreću se od 10 evra u domaćoj radinosti, do 40 evra, koliko košta prosečna cena polupansiona u hotelima. Naravno, moguće je naći i jeftinije i skuplje, s obzirom da postoje različite kategorije i različiti kvaliteti smeštaja. Velikom brzinom raste broj noćenja na Zlatiboru, kao i broj sadržaja koje imamo na Zlatiboru. Od prošle godine imamo i Avantura park i Dino park. Naravno, tu su i sadržaji na Torniku, tako da imamo puno sadržaja i na okolnim mikrodestinacijama i trudimo se da ih iz dana u dan bude sve više“, kaže Jovan Pavlović iz TO „Zlatibor“.

Zlatibor će tokom predstojećih novogodišnjih praznika svojim gostima ponuditi vrhunski zabavni program. Čak četiri izuzetna koncerta organizuju se tokom četiri novogodišnje večeri na Kraljevom trgu. Organizatori ovih programa, obećavaju sjajan provod na najlepšoj planini u Srbiji koja će tokom novogodišnjih praznika biti prepuna gostiju.

Izvor:zlatiborpress.rs/Dragana Rosić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Uz prelep ambijent pobeda Slobode na početku sezone

Oglasna Tabla

Četvrt veka institucionalne podrške Užica mladim umetnicima: Izložba „Oni koji dolaze“

Oglasna Tabla

Galerija Reflektor: Izložbe radova Nine Milivojević i Nikole Radosavljevića

Oglasna Tabla