ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Почела примена нове заштитне мере којом се због тежег прекршаја одузима возило

Припадници МУП-а, Управе саобраћајне полиције, почели су са применом нове заштитне мере из Закона о безбедности саобраћаја на путевима, према којој се возило привремено одузима од учиниоца тежег прекршаја, а који је у претходне две године правноснажно осуђиван за теже прекршаје из области безбедности саобраћаја, саопштено је из МУП-а.

Како се наводи, саобраћајна полиција у Лесковцу јуче је привремено одузела возило „фолксваген пасат“ којим је управљао шездесетједногодишњак, након што је извршио тежи прекршај јер је одбио да се подвргне алкотестирању када је заустављен у Светосавској улици око 18.40 часова. У претходне две године овај возач је правоснажно осуђен због одбијања алкотестирања и због прекршаја насилничке вожње јер је управљао возилом у стању потпуне алкохолисаности, са 2,03 промила алкохола у организму. Возач је задржан у службеним просторијама, а о наведеном догађају упознат је дежурни судија Прекршајног суда у Лесковцу, који је наложио да се лице након спроведеног задржавања процесуира у скраћеном поступку. Тежи прекршаји из области безбедности саобраћаја су прекршаји из казнених одредаба у члановима 329. и 330. Закона о безбедности саобраћаја на путевима. Мера привременог одузимања возила траје до окончања поступка пред надлежним судом, наведено је у саопштењу.

Извор: ГЗС/ТАЊУГ

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Био бизнисмен у Канади, па продао кућу и јахту и вратио се у Србију: Наш певач променио је живот из корена после емисије Никад није касно, а сада је поново изненадио

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јаковљевић: Отворено писмо директору Института за воћарство у Чачку

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кошарка: Златибор се не предаје пред најтежим задатком

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најсиромашнији пензионери добијају пакет помоћи – ево шта се све налази у њему

ОГЛАСНА ТАБЛА

Које се новчанице најчешће фалсификују у Србији и како да их препознате

ОГЛАСНА ТАБЛА

НБС: Одложено плаћање и на рате без камате DinaCard картицама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сезона одавно прошла, али цене остају исте: Пет кафа на Копаонику – 2.000 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

И ове године бесплатни уџбеници за одређене категорије ученика

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики дан за мештане Врутака, после 40 година асфалтиран пут (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА