7.2 C
Uzice
новембар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

POČELA IZGRADNJA SPORTSKE HALE U DEČIJEM ODMARALIŠTU GOLIJA

djak
Na Zlatiboru je danas postavljen kamen temeljac za izgradnju sportske hale u okviru dečijeg odmarališta Golija. Sredstva za izgradnju obezbeđena su od ministarstva trgovine i turizma, grada Užica, opštine Čajetina i same ustanove Zlatibor. Izgradnja ove hale upotpuniće turističku ponudu Zlatibora i Golije, a po rečima ministra turizma, Rasima Ljajića, ovo će biti najbolje mesto za pripreme sportista i za dečije letnje kampove.

Ministarstvo trgovine i turizma u poslednje tri godine uložilo je oko 58 miliona dinara za projekte vezane za užički narodni muzej, turističku organizaciju i dečije odmaralište Golija. 2015. godine 13 miliona dato je za izgradnju sprata i pokrivanje košarkaškog terena na ovom odmaralištu, naredne godine izgrađeno je novih 8 soba i zatvoreni bazen, a ove godine ministarsvo je izdvojilo 15 miliona dinara za izgradnju hale.

„Ovim smo naglasili važnost sportskog turizma upravo na posećenijoj planini Zlatibor u Srbiji i u tom smeru smo danas postavili kamen temeljac za izgradnju sportske hale u okviru dečijeg odmarališta Golija. Do sada smo radove na ovom odmaralištu finansirali sa 41 milion dinara, sada je za halu izdvojeno 15 miliona, i ovo je najbolji primer jednog partnerskog zajedničkog pristupa grada Užica, opštine Čajetina i samog odmarališta“, istakao je ministar turizma, Rasim Ljajić.

Ministar Ljajić najavio je nastavak izgradnje infrastrukture na Zlatiboru i istakao da se nada da će do kraja ove godine biti završen i projekat Omladinsko kulturnog centra, za koje je ovo ministarstvo izdvojilo dodatnih 25 miliona dinara.

Inače, na dečijem odmaralištu Golija dograđeno je 920 kvadrata, a izgradnjom sportske hale, ovo odmaralište povećaće površinu za 1600 kvadrata. Rok za završetak radova je 90 dana, odnosno 20. jun. Reč je multifunkcionalnoj hali, a već je potpisan i ugovor sa gimnastičarskim savezom Srbije, koji je donirao sportsku opremu u vrednosti od 5 miliona dinara. Oprema će biti korišćena u okviru centra za dečiju gimnasriku na Zlatiboru.

CECA GIF (2)

„Naši smeštajni kapaciteti rasprodati su godinu dana unapred. Već sada imamo problem sa nedovoljnim kapacitetom, jer nam se već sada javljaju razne sportske ekipe sa rezervacijama za iduću godinu. Dnevno nam nedostaje oko 150 ležaja, kako bi primili sve zaintresovane“, kaže Vladan Cuparić, direktor dečije ustanove Zlatibor.

Pored izgradnje hale, na Goliji su već počeli radovi na postavljanju solarnih panela, koji će zagrevati vodu u bazenu. Sutra se kreće sa postavljanjem multifunkcionalne akrilne podlege na otvorenim terenima, a i kuhinjska oprema je osavremljena novom tehnologijom pripreme jela na pari.

Investicijama u odmarališe Golija u poslednjih nekoliko godina, tržišna vrednost pomenutog objekta uvećana je za oko 2 miliona eura.

Izvor: zlatiborpress.rs/Nada Dželebdžić
Foto:Tv5 Užice

cest

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nisu hteli da zakrpe rupu, onda je Milan u rupu na sred puta posadio cveće, problem je rešen hitno ( FOTO)

Oglasna Tabla

Potreba za izmenom zakona: Porodiljama treba obezbediti makar minimalac

Oglasna Tabla

Titovim „Plavim vozom“ do Užičke republike

Oglasna Tabla

Truba Jevđića prošla ceo Solunski front: Zlatni instrumet čuva priče duže od sto godina

Oglasna Tabla

Hoće li električni automobili izazvati novu prirodnu katastrofu?

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Данас су Свети Врачи – Свети Козма и Дамјан

Oglasna Tabla

Danas oblačno i hladnije

Oglasna Tabla

Inmold, INT i Omorika hoće Budimku

Oglasna Tabla