ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Почела изградња новог вртићаПосле свих припремних радова, који се пре свега односе на пројекат, неопходну документацију и дозволе као и припремних радова који су обављени у претходном периоду, наливањем темеља отпочела је прва фаза градње објекта новог вртића у насељу Царина. Ова фаза подрзаумева изградњу и укровљавање објекта а средства у износу од око 50 милиона динара обезбеђена су из буџета Града.

Како је обилазећи радове истакла градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, фирма “Стим градња” из Београда има рок од 120 дана да уради све уговором предвиђене радове прве фазе, док ће друга која подразумева унутрашње радове и опремање објекта бити реализована наредне године.

“Учинили смо све да пронађемо локацију, направимо пројекат и обезбедимо средства за ову прву фазу изградње а сигурна сам наћи ћемо начин да у наредној години обезбедимо средства и за другу фазу и да у септембру месецу 2023. године овде сместимо нешто више од 200 малишана. Како је тренутно на такозваној листи чекања око 400 деце тражили смо и пронашли и још неколико решења. Наиме у току су неопходне анализе у Градској општини Севојно где као могуће решење имамо део слободног простора у Културном центру и где бисмо могли отворити једну групу за предшколце. Такође и простор Студентског центра у Крчагову један је од могућих за децу из ове месне заједнице, а радује нас и простор који смо пронашли у ОШ Нада Матић, где такође можемо сместити једну групу предшколаца.Дакле, радимо како на изградњи новог објекта, тако и изналажењу нових локација и проширењу постојећих објеката, све са циљем да испунимо оно што смо обећали, да ће свако дете у Ужицу имати своје место у вртићу”.

Дејан Глогињић представник фирме “Стим Градња” каже да је реално очекивати да радови ове фазе буду завршени у року од 120 дана како је уговором и предвиђено.

Према речима Веселинке Јовановић, директорке Предшколске установе Ужице, адаптацијом поменута три простора у које ће бити смештени предшколци, у постојећим објектима добија се око 70 места и  то за децу најмлађег узраста, годишта од 2018. до 2021. за којима и постоји највећа потреба. Уколико се после анализа које су у току покаже да ови простори имају све услове за смештај деце радиће се на њиховој адаптацији, која треба да буде завршена до 1. септембра ове године.

Вртић чија је градња управо почела збринуће нешто више од 200 малишана и биће изграђен по свим нормама и прописима за један такав објекат.

Пројектом је предвићено да се уради и простор за боравак деце на отвореном. Планирана је и изградња дечијег игралишта у непосредној близини а неки од садржаја биће повезани са делом шуме и спортским тереном поред Медицинске школе.  Такође урађено је и саобраћајно решење за прилаз родитеља аутомобилима.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Општина Чајетина демантује наводе организације „Крени – промени”: Рибничко језеро сигуран извор пијаће воде на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тужилаштво ослободило четворицу Срба због недостатка доказа! Огласило се Специјално тужилаштво у Приштини

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужички фестивал ходања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креће повећање пензија, а онда и исплата 20.000 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вакцине против сезонског грипа стигле у све домове здравља у Златиборском округу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатан улаз у Потпећку пећину

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Воздвижење Часног Крста – Крстовдан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Претежно сунчано, температура до 27 степени Целзијуса

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почело обележавање Дана града (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА