17.1 C
Uzice
август 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

POČELA IZGRADNJA GONDOLE NA ZLATIBORU (VIDEO)

Nekoliko hiljada gradjana okupilo se danas na Zlatiboru na početku radne akcije izgradnje najveće panoramske gondole na svetu. Radove na postavljanju prve stanice gondole, kod Zlatiborske pijace, otvorili su predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović i drugi čelnici te lokalne samouprave.

Obraćajući se okupljenima, Stamatović je kazao da je cilj današnje akcije odbrana narodne imovine.

„Sve smo radili u skladu sa zakonom i danas smo vas pozvali da sačuvamo narodnu imovinu. Čuvaćemo ono što je naše i savest će nam biti mirna i čista, jer nemamo pravo da prećutimo da se pred očima gradjana otima narodna imovina“, rekao je on.

Predsednik Opštine je zahvatilo svima koji su dobrovljno došli na radnu akciju demantujući navode pojedinih medija da su ljudi pod pritiskom lokalne samuuprave morali da učestvuju u toj akciji.

„Svi koji su danas došli pod prislom neka odmah idu. U Opštini Čajetina nije na vlasti Srpska napredna stranka“, kazao je Stamatović.

On je naveo da Opština raspolaže svom potrebnom dokumentacijom za izgradnju gondole, koja je predvidjena još master planom iz 2007. godine.

„Najvažniji je posedovni list, gde jasno piše da je država vlasnik zemlje, na kojoj se gradi gondola. Da li je za njih država Srbija tudja zemlja? Ako režimske raspikuće ne poštuju ove dokumente, moraju da poštuju ovu narodnu volju“, kazao je Stamatović.

On je dodao da lokalana samouprava i gradjani ovog dela Srbije neće odustati dok gondola ne bude izgradjena, a narodna imovina sačuvana.

Sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve služilo je molitvu za uspeh radne akcije, u koju je veliki broj gradjana došao donoseći sopstveni alat.

Pored zastava Srbije, učesnici akcije iz Čajetine, Užica, Arilja i drugih mesta Zlatiborskog okruga nosili su i transparente na kojima je pisalo „Beograd na vodi, Zlatibor na vazduhu“, „Gradimo Zlatibor za nova pokolenja“, „Ko ne čuva svoje, ne treba mu ni tudje“.

Gondola Gold Zlatibor treba da ima devet kilometara i biće najduža te vrste na svetu.

Trasa od centra Zlatibora do vrha Tornik košta 13 miliona evra, a projekat je finansirala Opština Čajetina.

U radnoj akciji učestvuje i budući predsednički kandidat Bratislav Jugović.

Izvor: Beta / Uzice Oglasna Tabla

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Hitna pomoć na 112: Jedan telefonski broj za celu Srbiju

Oglasna Tabla

Požar u Amazoniji se tiče svih nas

Oglasna Tabla

Srpski stvaraoci i Pulicerova nagrada

Oglasna Tabla