ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Почела градња аутопута од Пожеге до Дуге Пољане крај Сјенице

Градња деонице од Пожеге до Дуге Пољане код Сјенице, на аутопуту „Милош Велики“, у који ће бити уложено око 1,7 милијарди евра, почела је данас у присуству председника Србије Александра Вучића.

Саобраћајница, дуга 75 километара, требало би да буде завршена за четири године, а главни извођач радова је кинеска компанија ЦРБЦ.

На деоници од Пожеге до Дуге Пољане 51 километар трасе ће бити у тунелима и мостовима.

Та саобраћајница је део аутопута до Црне Горе, који иде трасом Пожега – Ариље – Ивањица – Бољаре у дужини око 106 километара.

Вучић је рекао да је изградња аутопута највећи и најважнији пројекат за тај део Србије, а уједно и један од најкупљих у Србији.

„Аутопут ће нас коштати више од 1,5 милијарди евра, како смо били планирали, већ вероватно 1,7 милијарди евра, јер су цене материјала свуда у свету драстично скочиле“, казао Вучић.

Он је истакао да је изградња аутопута предуслов за градњу туристичких објеката на Голији и Пештеру, као и за долазак нових инвеститора у тај део Србије.

Вучић је додао да се нада да ће и Црна Гора наставити да гради аутопут до границе са Србијом.

За изградњу нове основне школе у Сјеници 11,7 милиона евра

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће држава у изградњу нове Основне школе „Светозар Марковић“ у Сјеници уложити 11,7 милиона евра, уз оцену да ће то бити „најбоља школа у Србији“.

Вучић је новинарима у Сјеници приликом полагања камена-темељца за ту школу рекао и да је у изради пројектна документација за реконструкцију Дома здравља у том месту, која би требало да буде готова до краја 2022. године, и да ће у то бити уложено око шест милиона евра.

„Када имате најбољу школу у земљи, када имате потпуно нови и реновирани Дом здравља, када се данас, на само 15-так километара одавде покреће градилишни камп за изградњу аутопута Пожега – Ивањица – Дуга Пољана – Бољаре, 107 километара, онда је јасно да ће Сјеница живети у потпуно другачијем окружењу и на потпуно другачији начин“, казао је Вучић.

Он је рекао и да ће тај аутопут „коштати више него што су очекивали“, због поскупљења грађевинског материјала у целом свету.

„Без обзира на то, ми идемо у радове и нећемо стајати ниједног тренутка, зато што смо захваљујући свим грађанима Србије направили стабилне јавне финансије“, рекао је Вучић.

Додао је и да се пројекатом гасификације Сјенице, гасоводом Александровац – Тутин и завршетком постављања пластичних цеви за Нови Пазар „стичу услови за довођење много више страних инвеститора, који ће да запошљавају људе у том крају“.

Данас

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“

Данас су Летње задушнице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 22. јун

Нове цене горива

Данас исплата редовне и привремене новчане накнаде за мај

Отворена летња туристичка сезона на Торнику