ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Počela Dečija nedelja, gradonačelnica u vrtiću Iskra

Tradicionalno, u okviru obeležavanja Dana grada i Dečije nedelje, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević posetila je mališane u jednom od vrtića Predškolske ustanove. Ovoga puta druženje je upriličeno u vrtiću Iskra, gde su se mališani obradovali poklonima i gradonačelnici preneli još svojih želja.

“Ono što je obaveza svake države, pa prema tome i svake lokalne samouprave, je da deci obezbedimo što bolje uslove, bazirajući se naravno na zdravoj porodici, zdravom okruženju i sredini i upravo time se rukovodi gradsko rukovodstvo”, istakla je gradonačelnica posle druženja sa decom iz vrtića Iskra.

To, kako dodaje gradonačelnica, potvrđuju i aktivnosti preduzete u prethodnom periodu.

“Da mislimo na naše mališane i da su nam oni najvažniji prioritet, govori i to da će krajem ove godine biti raspisan javni poziv za pripremene radove za novi vrtić na Carini, a u toku sledeće godine očekujemo i realizaciju tog velikog projekta.  Takođe uradili smo sve što je bilo moguće da proširimo postojeće kapacitete a dodatno smo opremili i tri nova prostora u Medicinskoj školi, OŠ ” Stari grad” i vrtiću “Leptirić”. Čuli smo i danas želje naših najmlađih, pa nam ostaje da nađemo načine i te želje i ispunimo”.

Direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović se u ime zaposlenih, dece i roditelja zahvalila gradonačelnici na poseti i poklonima.

“Sve ono što su deca rekla, mislim da su najiskrenije želje i svi ćemo se truditi da ih ispunjavamo i da okruženje u kome žive i u kome borave za njih bude pristupačno u skladu sa njihovim potrebama i interesovanjima. Dečija nedelja je samo jedna od prilika da se te dečije iskažu i da upravo oni kažu šta bi želeli da imaju u svom okruženju, pre svega u vrtićima i u svom gradu”.

Uređeno dvoriše vrtića Neven, čistu reku, više cveća, ali i bazen i mnogo dečijih igrališta i parkova neke su od iskazanih želja užičkih mališana. Za sada su stigle igračke, a po obećanjima gradonačelnice i sve ostalo biće prioritet u narednom periodu, jer kako je istakla deca su naša budućnost i njihove želje moraju biti ispunjene.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Данас славимо летњег Светог Николу – Пренос моштију Светог оца Николаја

Са протеста у Ужицу поручено: Дишите дубоко, не Дубоко (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јако невреме праћено градом и бујицама погодило ужички крај и околину (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење СНС Ужице: Опет су се над Ужицем надвиле жуте птице злосутнице!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Срећно, средњошколци! Матурантски плес на Тргу партизана у Ужицу (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

После сунчаних интервала, пљускови и грмљавина, понегде град и олујни ветар

Од данас радови у Улици Станоја Главаша

ОГЛАСНА ТАБЛА

Град са милион динара помаже породици Јојић из Кремана чија кућа је изгорела у пожару

“Наша Златка“ освојила три златне медаље