ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Почела 16. Полицијада на Златибору (видео)

Шеснаеста по реду Полицијада отворена је данас свечано на Краљевом тргу на Златибору. Око 1 500 учесника из Србије, Црне Горе, Македоније, Словеније, Бугарске, такмичиће се у дванаест дисциплина у наредна два дана. Организатор Полицијаде „Златибор 2023“ је Синдикат српске полиције.

16. Полицијада „Златибор 2023“ је и ове године окупила велики број учесника а  на свечаном отварању присутни су били и  представници Синдиката бугарске, словеначке, црногосрске и македонске полиције, као и представници синдиката других делатности из Републике Србије. Лазар Ранитовић, председник Синдиката српске полиције, рекао је да се Синдикат труди да се понаша као једна здрава  породица где се води рачуна да се чује свачија реч, а све у циљу напретка.

Од 2007. године овај синдикат додељује и награде онима који су се више истакли у својој служби.

„Све колеге које раде на улици су хероји, али ми нађемо неке који су се посебно истакли и додељујемо награду „Херој године“. Овога пута смо одлучили да то буду колеге које су биле у Турској и помогле унесрећеном народу после земљотреса, и доделили смо је целом Сектору за ванредне ситуације, са посебним освртом на те колеге. Друга награда коју додељује Синдикат је „Добар официр, добар човек“. Хоћемо да истакнемо људе који су на руководећим положајима, који својим понашањем, радом, и саосећањем са полицајцима који су на улицама дају пример, који знају да разговарају, дају савет,а знају и да прихвате критику  и хоће да унапреде службу. Ове године је то Милован Кнежевић из Ужица. Иако је Синдикат из Ужица, он је први човек из Ужица који после 16 година добио ту награду“, истакао је овом приликом Лазар Ранитовић. 

На данашњој манифестацији Ранитовић је позвао све учеснике да се, према могућностима, јаве у Службу за трансфузију крви Опште болнице Ужице у циљу прикупљања узорака крви за донирање матичних ћелија.

Подршку у организацији манифестације дала је општина Чајетина, Туристичка организација Златибор, компанија „Златиборац“ , Пивара „Хајнекен“ и „Краљева вода“, којима се овом приликом испред организатора Лазар Ранитовић свесрдно захвалио. 

М.Ранковић Луковић

сниматељ: Давид Колаковић

Извор: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Фестивал фантастике оправдао очекивања ужичких основаца и средњошколаца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Завршено асфалтирање седам путних праваца у Качеру

ОГЛАСНА ТАБЛА

Потпуна трансформација Градског културног центра кроз пројекат Престоница културе Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас је Мала Госпојина – Рођење Пресвете Богородице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење за медије: Одржан Трећи Конгрес Српске странке Заветници – Милица Ђурђевић Стаменковски поново изабрана за председницу

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србију стиже снажно погоршање времена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Едукација деце од кључног значаја за њихово безбедно учешће у саобраћају (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Стопића пећина – најпосећенији спелеолошки објекат у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акција „Армагедон“, ухапшена већа група педофила

ОГЛАСНА ТАБЛА