9.9 C
Uzice
новембар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

POČELA 10. POLICIJADA ZLATIBOR 2017.

Na Zlatiboru je juče počela 10. Policijada Zlatibor 2017., u organizaciji Sindikata srpske policije. Na samom početku, minutom ćutanja, odata je pošta stradalim policajcima, koji su svoje živote izgubili obavljajući policijske poslove. Ovogodišnja policijada okupila je 648 pripadnika sindikata policije iz Srbije, ali i iz Slovenije i Bugarske.

Po deseti put na Zlatiboru, sindikat srpske policije ove godine okupio je 648 policajaca, koji će u naredna dva dana odmeriti snage u raznim sportovima. Reč je o najmasovnijem okupljanju policajaca, koji su, uprkos bezbedonosnoj situaciji u našoj zemlji, uspeli da odvoje pvoga puta dva dana, kako bi se družili i nadmetali izmeđi sebe. Inače, po rečima Lazara Ranitovića, predsednika sindikata srpske policije, ovaj sinditak poznat je po tome što uvek okupi najveći broj članova sindikata i ostalih pripadnikas policije, a da to nije parada ponosa ili neki derbi.

„Naša Policijada je postala brend i mi najviše, od svih sindikalnih organizacija koje prave ovakve organizacije, smo prepoznatljivi po tome što okupljamo veliki broj učesnika. Ove godine je možda i najmalji broj, oko 700 učesnika, zato što ovo po prvi put traje dva dana, tako da se nadamo da ćemo već sledeće godine okupiti ponovo oko 1000 ljudi“, kaže Lazar Ranitović, predsednik Sindikata srpske policije.

Iako Sindikat srpske policije, po Ranitovićevim rečima, još uvek nije reprezentativan sindikat, ipak su zadovoljni brojem članova i ljudi koji veruju Sindikatu srpske policije, a to je, po njegovim rečima, najbolji mogući pokazatelj. Inače, ovogodišnja Policijada imaće 12 sportskih disciplina, a od ekipnih sportova biće mali fudbal, basket za muškarce i žene, odbojka, stoni tenis, tenis, ribolov, streljaštvo i nadvlačenje konopca.

Ove godine, gosti Policijade su predstavnici iz Slovenije i Bugarske.

„Danas smo ovde, učestvujemo u sportskim događajaima i neka najbolji pobede. Prvi put smo na Zlatiboru i moram da kažem da je organizacija odlična, kao i sam Zlatibor“, kaže Luka Velikov Lazarski, predsednik sindikalne grupe MUP Bugarske.

Pokrovitelji ovogodišnje Policijade su, između ostalih, opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i odmaralište Sunčani breg.

Izvor:Nada Dželebdžić, zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Od danas hladnije, uz padavine

Oglasna Tabla

Terzić: Prioritet budžeta za poljoprivredu je nabavka protivgradnih raketa

Oglasna Tabla

Hoće li marketi u Srbiji ukinuti rad nedeljom

Oglasna Tabla

Potrebno izgraditi 359 sistema za prečišćavanje voda

Oglasna Tabla

Koncert: Samostalni referenti

Oglasna Tabla

Akcija SZS „Uzbuni se“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Slana torta od pečenih paprika: Najbolje predjelo svih vremena i prava kalorična bomba

Oglasna Tabla

Kamere na autoputu neće meriti brzinu

Oglasna Tabla

U planu redizajn male mature, testiranje na dve godine

Oglasna Tabla