10.2 C
Uzice
септембар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

POČELA 10. POLICIJADA ZLATIBOR 2017.

Na Zlatiboru je juče počela 10. Policijada Zlatibor 2017., u organizaciji Sindikata srpske policije. Na samom početku, minutom ćutanja, odata je pošta stradalim policajcima, koji su svoje živote izgubili obavljajući policijske poslove. Ovogodišnja policijada okupila je 648 pripadnika sindikata policije iz Srbije, ali i iz Slovenije i Bugarske.

Po deseti put na Zlatiboru, sindikat srpske policije ove godine okupio je 648 policajaca, koji će u naredna dva dana odmeriti snage u raznim sportovima. Reč je o najmasovnijem okupljanju policajaca, koji su, uprkos bezbedonosnoj situaciji u našoj zemlji, uspeli da odvoje pvoga puta dva dana, kako bi se družili i nadmetali izmeđi sebe. Inače, po rečima Lazara Ranitovića, predsednika sindikata srpske policije, ovaj sinditak poznat je po tome što uvek okupi najveći broj članova sindikata i ostalih pripadnikas policije, a da to nije parada ponosa ili neki derbi.

„Naša Policijada je postala brend i mi najviše, od svih sindikalnih organizacija koje prave ovakve organizacije, smo prepoznatljivi po tome što okupljamo veliki broj učesnika. Ove godine je možda i najmalji broj, oko 700 učesnika, zato što ovo po prvi put traje dva dana, tako da se nadamo da ćemo već sledeće godine okupiti ponovo oko 1000 ljudi“, kaže Lazar Ranitović, predsednik Sindikata srpske policije.

Iako Sindikat srpske policije, po Ranitovićevim rečima, još uvek nije reprezentativan sindikat, ipak su zadovoljni brojem članova i ljudi koji veruju Sindikatu srpske policije, a to je, po njegovim rečima, najbolji mogući pokazatelj. Inače, ovogodišnja Policijada imaće 12 sportskih disciplina, a od ekipnih sportova biće mali fudbal, basket za muškarce i žene, odbojka, stoni tenis, tenis, ribolov, streljaštvo i nadvlačenje konopca.

Ove godine, gosti Policijade su predstavnici iz Slovenije i Bugarske.

„Danas smo ovde, učestvujemo u sportskim događajaima i neka najbolji pobede. Prvi put smo na Zlatiboru i moram da kažem da je organizacija odlična, kao i sam Zlatibor“, kaže Luka Velikov Lazarski, predsednik sindikalne grupe MUP Bugarske.

Pokrovitelji ovogodišnje Policijade su, između ostalih, opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i odmaralište Sunčani breg.

Izvor:Nada Dželebdžić, zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Okrivljeni za ubistvo Save Grobara izneli odbranu: Božović i Čekićević se svađali ko je ubica, optuživali jedan drugog!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 17. septembar

Oglasna Tabla

Glumica Branka Veselinović-Dečije srce u nedrima stogodišnjakinje

Oglasna Tabla

Užičanin Dragan Marković živi u Vankuveru i daleko od rodnog grada neguje i čuva srpsku tradiciju (VIDEO)

Oglasna Tabla

Gurmanski putevi vode u selo Mačkat

Oglasna Tabla

Titovi dugovi stigli na naplatu

Oglasna Tabla

Završena letnja sezona na Torniku

Oglasna Tabla

Pehari za sve užičke klubove na reliju Đerdap 2019.

Oglasna Tabla

Fondacija „Zajedno za mlade-prof. dr Danica Grujičić“ pokreće humanitarnu akciju u Užicu

Oglasna Tabla