Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Plesom, vežbanjem, trotinetima najmlađi obeležavaju Evropsku nedelju mobilnosti

U okviru Evropske nedelje mobilnosti Grad Užice i naša Predškolska ustanova organizovali su u vrtiću Poletarac program, čiji je cilj da se pre svega ukaže na važnost zdravih stilova života.

U dvorištu vrtića “Poletarac” mališani i vaspitači nizom aktivnosti dali su primer sugrađanima kako se čuva i poštuje životna sredina ali i sopstveno zdravlje.

“Ovo je još jedna od aktivnosti, kojima se Grad Užice uključuje u obeležavanje Evropske nedelje mobilnosti i imamo priliku da vidimo kako najmlađi kroz svoje aktivnosti, na časovima fizičkog, muzičkog, crtanja pogazuju kako treba da negujemo zdrav život i zdrav duh”, istakao je Ratko Trmčić član Gradskog veća, uz poziv sugrađanima da se u što većem broju uključe u biciklističku vožnju od Gradske plaže do Staparske banje sutra od 11 časova.

Po rečima direktorka Predškolske ustanove Veselinke Jovanović ove aktivnosti zapšravo su sastavni deo boravka mališana u objektima Predškolske ustanove, a Evropske anedelja mobilnosti još jedan od  značajnih datuma koje se u ustanovi obeležavaju.

“Evropska nedelja mobilnosti akcenat stavlja na fizički razvoj deteta, a mi znamo da je u ovom uzrastu najvažnije da se dete pravilno fizički razvija. Danas su deca imala plesne i ritmičke aktivnosti, a tu je i vožnja trotineta, upoznavanje dece sa saobraćajnim znacima, prolazak kroz poligon, kao i likovne aktivnosti različitim tehnikama. Pored toga danas su organizovane šetnje po gradu, obilazak gradskih terena i lokacija gde su deca uzela učešće kao mali ekolozi”.

Mališanima su uručeni i adekvatni pokloni za boravak u prirodi.

Evropska nedelja mobilnosti obeležava se od 16. do 22. septembra. Za sutra je planirana biciklistička vožnja od Gradske plaže do Staparske banje sa startom u 11 časova, gde su za sve učesnike obezbeđeni pokloni, dok će naredne sedmice akcenat biti na upotrebi ekološki prihvatljivih goriva i što manjem korišćenju motornih vozila.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Медвед на Љубишком путу уплашио возаче (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

После бабе „пао” и нарко-деда у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе Дабић именован за државног секретара Министарства државне управе и локалне самоуправе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Каратисти Ужица у одличној форми

ОГЛАСНА ТАБЛА

Седам беба рођено у ужичком породилишту

ОГЛАСНА ТАБЛА

Једна смеса за тесто у 3 боје: Прелепо декорисана и укусна слана торта – готова за мање од пола сата

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Пун кофер прича“ у Народној библиотеци Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија против Камеруна за повратак у живот (11.00)

ОГЛАСНА ТАБЛА