OGLASNA TABLA
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Plesom, vežbanjem, trotinetima najmlađi obeležavaju Evropsku nedelju mobilnosti

U okviru Evropske nedelje mobilnosti Grad Užice i naša Predškolska ustanova organizovali su u vrtiću Poletarac program, čiji je cilj da se pre svega ukaže na važnost zdravih stilova života.

U dvorištu vrtića “Poletarac” mališani i vaspitači nizom aktivnosti dali su primer sugrađanima kako se čuva i poštuje životna sredina ali i sopstveno zdravlje.

“Ovo je još jedna od aktivnosti, kojima se Grad Užice uključuje u obeležavanje Evropske nedelje mobilnosti i imamo priliku da vidimo kako najmlađi kroz svoje aktivnosti, na časovima fizičkog, muzičkog, crtanja pogazuju kako treba da negujemo zdrav život i zdrav duh”, istakao je Ratko Trmčić član Gradskog veća, uz poziv sugrađanima da se u što većem broju uključe u biciklističku vožnju od Gradske plaže do Staparske banje sutra od 11 časova.

Po rečima direktorka Predškolske ustanove Veselinke Jovanović ove aktivnosti zapšravo su sastavni deo boravka mališana u objektima Predškolske ustanove, a Evropske anedelja mobilnosti još jedan od  značajnih datuma koje se u ustanovi obeležavaju.

“Evropska nedelja mobilnosti akcenat stavlja na fizički razvoj deteta, a mi znamo da je u ovom uzrastu najvažnije da se dete pravilno fizički razvija. Danas su deca imala plesne i ritmičke aktivnosti, a tu je i vožnja trotineta, upoznavanje dece sa saobraćajnim znacima, prolazak kroz poligon, kao i likovne aktivnosti različitim tehnikama. Pored toga danas su organizovane šetnje po gradu, obilazak gradskih terena i lokacija gde su deca uzela učešće kao mali ekolozi”.

Mališanima su uručeni i adekvatni pokloni za boravak u prirodi.

Evropska nedelja mobilnosti obeležava se od 16. do 22. septembra. Za sutra je planirana biciklistička vožnja od Gradske plaže do Staparske banje sa startom u 11 časova, gde su za sve učesnike obezbeđeni pokloni, dok će naredne sedmice akcenat biti na upotrebi ekološki prihvatljivih goriva i što manjem korišćenju motornih vozila.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Radovi vredni više od 50 miliona dinara

Oglasna Tabla

Radikali u Užicu besplatno delili Šešeljeve knjige (VIDEO)

Oglasna Tabla

Međunarodni turnir „Revija Gracija KUP – 2021.“

Oglasna Tabla

“Trka za zdravlje” u subotu na Gradskoj plaži

Oglasna Tabla

Kako je oktobar ujedinio žene širom sveta

Oglasna Tabla

Za vikend počinje zimsko računanje vremena, vratiti časovnike sat unazad

Oglasna Tabla

Ovakav džin još nije viđen u Srbiji: Težak 246 kilograma, dobio ime po Aleksandru Velikom

Oglasna Tabla

Dr Kon o sinoćnjem incidentu i kovid propusnicama: Tražićemo ŽESTOKE MERE

Oglasna Tabla

Данас је Света Петка, светитељка-заштитница жена

Oglasna Tabla