OГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Плата и до 120.000, а нико се не јавља на оглас! Све што вам треба је возачка дозвола, ево у чему је проблем


У огласима за посао све траженији су професионални возачи. Колико их фали, зашто их нема довољно и колико су плаћени у Србији, а колико у иностранству?

„Хитно потребан возач за рад у произвођачкој компанији. Потребна дозвола Б категорије, за вожњу комбија и пикапа. Зарада 75.000 динара, пријава и два слободна дана недељно. Радно време од 08.00 – 16.00 часова“.

Ово је само један од огласа који преплављују интернет последњих месеци. Мноштво је пословних понуда у којима се траже возачи, али упркос томе што зарада може да достигне и до 120.000 динара месечно, у Србији постоји велики недостатак ове радне снаге.

КОЛИКО ВОЗАЧА НЕДОСТАЈЕ И ЗАШТО ИХ НЕМА ДОВОЉНО?

У Србији постоји око 160.000 професионалних возача са ЦПЦ сертификатом професионалног возача. Према старосној структури, возача преко 51 године има 30,72 одсто, док возача до 30 година старости има 9,26 одсто, показују подаци удружења Србијатранспорт.

Да Србији недостаје између 7.000 до 10.000 професионалних возача међу којима су и они који управљају нискотонским возилима, аутобусима и специјалним возилима, речено је недавно из Удружења превозника терета у међународном друмском саобраћају “Међународни транспорт”.

Колико су професионални возачи у Србији тражени показују и подаци Инфостуда, где су објаснили за МОНДО да оваква ситуација траје већ дуже време. Упркос увреженом мишљењу да се највише траже возачи камиона и аутобуса, потребна је обична дозвола Б категорије за најтраженије послове.

„Возачи су дефицитарни и прошле године се показало да је то кадар који нам највише недостаје. До пораста потражње за возачима дошло је након пандемије короне и експанзије курирских служби и достављача. Немамо званичне податке о висини зараде, али знамо да се послодавци труде да их повећају како би задржали кадар. Највише се траже возачи Б категорије“, каже Милош Турински.

Осим возача аутомобила Србији недостају и возачи камиона и аутобуса, потврђују за наш портал из Инфостуда.

„Највећи број возача камиона одлази у иностранство због пет пута већих зарада него што могу да добију у Србији, будући да наше тржиште не може да испрати плате у иностранству. Такође, у Србији је проблем то што је полагање и добијање лиценце за ове категорије вема скупо и кошта и по неколико хиљада евра. Са тиме се суочавају возачи и власници фирми у Србији“, каже Турински.

Исту причу нам потврђује и власник предузећа из Београда који већ месецима не може да пронађе раднике за транспорт робе.

„Имам проблем да испоручим робу купцима пошто немам довољно возача на располагању. Притом, када возачи треба да раде утовар или истовар, посао тешко прихватају, без обзира на плату која може да буде далеко изнад просека. Возаче камиона готово је немогуће наћи. Најлакше се проналазе возачи аутомобила пошто је такав посао комфорнији. Ипак, и њима је плата од 60.000 или 70.000 ниска и зато је дефицит и у овој области“, каже за МОНДО власник предузећа Милан Павловић.

Ипак, из угла возача ситуација је нешто другачија и многи од њих одустали су од посла у Србији и уместо тога пронашли посао у иностранству.

„За исти посао који радим у Србији у Немачкој могу да зарадим три пута више. Притом, возим боља возила, имам повољније услове рада и не морам да размишљам да ли ће договори бити испоштовани. У Србији сам често као возач радио прековремено, пријављен на минималац и пола плате било ми је исплаћено у коверти. Било је проблема када се деси квар возила или наплате штете приликом саобраћајке, што такође у иностранству нисам доживео. Због свега тога одлучио сам да више не радим као возач у Србији“, каже за МОНДО возач Александар Грубић.

Извор: мондо.рс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Успешно завршен први Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Ужице за Космет“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla

Пуњени еклери као из посластичарнице: Направите најукуснији домаћи колач са кремастим пуњењем

Oglasna Tabla

Појачана контрола брзине кретања возила

Oglasna Tabla

Завршене летње радионице на Дечјем одељењу НБУ

Oglasna Tabla

Ужичанин Виктор Лукић спасао живот Раду кога је ујео стршљен на мотору

Oglasna Tabla

Данас променљиво време, местимично с кишом

Oglasna Tabla

Клинички психолог Влајко Пановић: Ово су најважнији задаци родитеља деце до четврте године

Oglasna Tabla

Биг бенд на Градском тргу

Oglasna Tabla