ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗАНИМЉИВОСТИ

Плата 240.000 а за овај посао вам не треба факултет: Потражња за радницима! Они у Србији највише зарађују, а није ИТ сектор!

Према последњим подацима Републичког завода за статистику, просечна зарада обрачуната за октобар претходне године износила је 104.039 динара, док је просечна зарада без пореза и доприноса (нето) износила 75.353 динара.

Подаци показују да највише зарадили запослени у рачунарском програмирању и консултантским делатностима, али нису програмери ти који држе прво место по питању зарада.

„Поред програмера који важе за једно од најплаћенијих занимања, на листи пет најплаћених налазе се запослени у контроли лета и држе прву позицију у висинама зараде, а за њима следе програмери. На листи су даље запослени у области научног истраживања и потом запослени у експлоатација сирове нафте и природног гаса“, каже Милош Турински испред компаније „Инфостуд послови“.

Која занимања су најтраженија у Србији?

Према речима саговорника, ИТ сектор се поново нашао на самом врху листе најтраженијих области у којима је било највише могућности за запослење, а следили су га трговина, продаја, машинство, администрација и угоститељство. С друге стране, Турински наводи да су у претходној години послодавци највише расписивали огласе за продаваце, возаче, магационере, административне раднике, као и раднике у производњи.

Курир

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Теја Дора представљаће Србију на Песми Евровизије

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа