ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Планинарско друштво „Рујно“ из Ужица организовало је трећу традиционалну акцију у којој је учествовало преко 80 планинара (видео)

У недељу 21. маја Планинарско друштво „Рујно“ из Ужица организовало је трећу традиционалну акцију у којој је учествовало преко 80 планинара из 7 планинарских друштава из окружења. Аакција се ранијих година одржавала 7. маја, али због дана жалости је померена за други датум.

„Наша акција била је заказана за 7.мај, око 300 људи је резервисало долазак, али смо због дана жалости одложили ту акцију.   На овој акцији нас има око 80, јер су људи своје активности преусмерили на нешто друго. На овај начин се дружимо са другим друштвима из околине, а све се више људи након короне одлучује на овакав вид активности“, рекао је Дејан Томић, председник ПД „Рујно“. 

Стаза је била кружног типа са поласком из центра  Равни, преко  Раванског поља  све до Ојданског врха 888 мнв са погледом на кањон Великог Рзава. Стаза је дужине око 12 км. Водич ове акције је председник ПК „Рујно“, Дејан Томић који је говорио и о  будућим активностима клуба.

„Јуче смо дошли из Републике Српске где смо имали две акције, а у наредних 10 дана ћемо ићи путем Црне Горе. Од јуна месеца крећемо устаљено, високогорске акције преко 2000 м  висине: Црна Гора, Босна, Бугарска, Грчка..“

Лепо дружење, сунчано време, јединствен поглед и пре свега добра организација су оно што је планинарско друштво „Рујно“ пружило планинарима на овој, али и на многим другим акцијама, јер је одзив планинара увек добар, а расположење за нове подухвате присутно. Из „Рујна“ позивају све заинтересоване да им се придруже.

Извор: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење за јавност Градског одбора Српске напредне странке Ужице

Преглед резултата мерења квалитета ваздуха у граду Ужицу и околини закључно са 19.05.2024. године

Возач „сеата“ налетео на отворену шахту и испревртао се на путу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворено Градско такмичење у пружању прве помоћи

Током протеклог викенда на путевима у Србији стање безбедности саобраћаја значајно погоршано

У ритму недеље са Миланом Стаматовићем (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Путујуће позориште Шопаловић“ најбоља представа 60. Фестивала „Јоаким Вујић“

Три ходочасника кренула су са Романије до Крфа (ВИДЕО)

Акција добровољног давања крви 21.маја