ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Планинари из Ужица сваког викенда на новом врху

Другу годину заредом, по оцени Планинарског савеза Србије, а у категорији Викенд иза нас, најбоље планинарско друштво је Рујно из Ужица, а њихов водич, Дејан Томић, је најбољи водич. Ове године, награђени су и за хуманитарну акцију „За Нађу – од Ужица до Острога“.

Ужички планинари су током протекле године прешли 2.188 километара уз 110.000 метара висинске разлике, дупло више од прошле године, кажу, пре свега, због мира и лепоте којим их дарују планине.

“Ја сам кренула скоро зато што сваки дан школа – кућа, окружени смо бетоном и једноставно природа нас зове”, каже Душица Ђурић, Миа Пејић додај: „Били смо на камповању и било нас је много деце и учили смо да склапамо шатор.”

“За све има места на стази и са бољом и са лошијом кондицијом, за све смо спремни”, наводи Станија Бојовић.

Велико срце планинарско показали су пешачењем до Острога за Нађу- дете лептир, прешавши за 11 дана 281 километар уз 10 500 метара успона.

“Водила нас је идеја, све време током целе стазе, да ћемо на свој начин успети колико толико да помогнемо том детету тако што ћемо испромовисати њен број за СМС – 1519. Није било ниједног момента размишљања да се одустане”, каже Јелена Тошић Миљковић.

И нема врха у Србији и окружењу до ког нису стигли Рујанци, до којих су их водила четири водича, из викенда у викенд. Само је на акцијама Дејана Томића, најбољег водича, по оцени Планинарског савеза, протекле године било скоро 1500 учесника, који су прешли преко 1500 километара планинама, при том савладавши скоро 80000 метара висинске разлике.

“Изласци на сам врх ме пуно усрећују као водича; ту срећу покушавам да пренесем и на друге и видим је и на лицима других”, каже Дејан Томић.

Уз Рујанце, Планинарски савез Србије је, у другим дисциплинама, из Златиборског округа, наградио и планинарске клубове Торник из Чајетине и Тару из Бајине Баште, као и Матеја Кнежевића и Милоша Милановића из спортско пењачког клуба Стари Град из Ужица.

Извор: РТС

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Теја Дора представљаће Србију на Песми Евровизије

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа