ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

План управљања отпадом града Ужица, тема радионица за чланове Радне групе и заинтересоване грађане

Радионице за имплементацију пакета подршке за припрему Плана управљања отпадом града Ужица, уз учешће чланова Радне групе и осталих заинтересованих страна одржавају се са циљем добијања квалитетног документа, који ће у значајној мери унапредити систем управљања отпадом. Израда плана који се односи на период 2024-2033. година реализује се уз подршку Сталне конференције градова и општина (СКГО) и Владе Шведске, кроз пројекат “Одрживе и инклузивне услуге на локaлном нивоу”.

Да су грађани спремни да постану еколошки ангажовани показало је испитивање задовољства корисника спроведено током маја и јуна месеца ове године. Они су вољни да врше слекцију отпада, али наилазе на изазове попут одлагања кабастог отпада, неадекватног времена и места за пражњење контејнера или недостатка канти за раздавајање отпада. Због тога је важно да се локални план управљања отпадом прилагоди резултатима испитивања, што је и учињено.

Након анализе резултата испитивања, радни тим је извео одређене закључке и израдио препоруке и смернице за унапређење квалитета услуге и задовољства корисника/ца, као и за отклањање недостатака на које су корисници/кориснице указали у оквиру испитивања, а који су саставни део Локалног плана управљања отпадом 2024-2033. Унапређење правног оквира, унапређење квалитета информисања корисника/ца и доступности информација, јачање капацитета запослених у ЈКП,  термини одвоза и бука при пражњењу контејнера, сакупљање кабастог отпада, недостатак комуналне опреме у градским и сеоским месним заједницама, неки су од препознатих проблема за које су овим планом понуђена јасно дефинисана решења.

Такође планира се и рад на афирмацији Зеленог савета, преко ког се успоставља сарадња са цивилним друштвом и грађанима који су заинтересовани да допринесу побољшању стања у области животне средине.

Са садржајем овог документа, предложеним мерама и активностима сви грађани, удружења, организације и остале заинтересоване стране могу се упознати током радионице, која ће бити одржана у уторак 24. октобра са почетком у 10 часова у Свечаној сали Градске куће. Препознајући огроман значај њиховох учешћа у креирању квалитетног документа који ће бити основ за управљање отпадом у наредних десет година, град Ужице, Стална конференција градова и општина и Влада Шведске позивају Ужичане да присуствују радионици и активно учествују у дискусији.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Новогодишњи празници на Златибору уз мноштво популарних извођача

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Ми се надамо, нада је живот“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужичанин у аутомобилу превозио 4,5 килограма марихуане

ОГЛАСНА ТАБЛА

Српска ракија стављена у топ 10 најбољих жестина на свету, заузела четири места на листи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Исплата пензија од суботе 9. децембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

СК Звезда се припрема за нову сезону

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико је Србија ове године зарадила од извоза малине?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још данас можете да се пријавите за „Моја прва плата“

ОГЛАСНА ТАБЛА