22.9 C
Uzice
октобар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Plan kao ključni dokument razvoja područja oko Starog grada

U utorak 25. decembra u 12 časova u Svečanoj sali Gradske kuće održaće se javni uvid u Plan detaljne regulacije Stari grad.

„Obzirom na veliko interesovanje građana za razvoj ove lokacije, ali i aktivnosti koje je Grad sproveo u prethodnom periodu. za dalje aktiviranje i razvoj same lokacije, kao prepreka se pojavilo nepostojanje planskog osnova za dalji razvoj područja. Naša želja i potreba je da izradom jednog kvalitetnog planskog dokumenta dobijemo mogućnost za dalji razvoj te lokacije.“ naveo je ovim povodom zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić.

„Zahvaljujući programu Evropske unije EU PRO koji je finansijski podržao ceo ovaj projekat, mi smo pokrenuli postupak izrade Plana i javnom raspravom treba da opredelimo i usmerimo dalji razvoj područja u tri ključna aspekta. Prvi aspekt je uspostavljanje komunikacione veze između državnog puta i same tvrđave kroz izgradnju pešačkog mosta. Drugi aspekt za koji nam je potrebna planska osnova odnosi se na samu konzervaciju i rekonstrukciju fortifikacije, a treći aspekt se odnosi na razvoj šireg poteza same lokacije kroz planiranje i kasnije izgradnju zabavnih, rekreativnih i komercijalnih sadržaja“, rekao je Nešić.

Nešić je istakao i da očekuje da se kroz razgovor i kvalitetnu diskusiju dođe do najboljeg mogućeg rešenja koji se tiče razvoja ovog područja: „Bitno je da se izradi kvalitetan Plan na osnovu koga će kasnije celo područje oko Starog grada dobiti sve one sadržaje koji će činiti da tvrđava, koja je simbol Užica, postane mesto od koga će određeni broj Užičana i živeti.“

Izvor:uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Recept za “srpski kavijar”: Napravite izvrstan namaz od sira, oraha i belog luka

Oglasna Tabla

Predstavljeni „Ukusi Zlatibora“ – gastronomija kao kulturno nasleđe (VIDEO)

Oglasna Tabla

Promocija knjige Milojka Pantića večeras u Užicu

Oglasna Tabla

Proizvodi kompanije Bogutovo iz Arilja od ove godine i u Velikoj Britaniji

Oglasna Tabla

Privedeni migranti u Požegi

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Pinokio kakvog još niste videli“

Oglasna Tabla

Osnovna škola Dušan Jerković najbolja na Olimpijskom treningu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 18. oktobar (petak)

Oglasna Tabla