Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Plan kao ključni dokument razvoja područja oko Starog grada

U utorak 25. decembra u 12 časova u Svečanoj sali Gradske kuće održaće se javni uvid u Plan detaljne regulacije Stari grad.

„Obzirom na veliko interesovanje građana za razvoj ove lokacije, ali i aktivnosti koje je Grad sproveo u prethodnom periodu. za dalje aktiviranje i razvoj same lokacije, kao prepreka se pojavilo nepostojanje planskog osnova za dalji razvoj područja. Naša želja i potreba je da izradom jednog kvalitetnog planskog dokumenta dobijemo mogućnost za dalji razvoj te lokacije.“ naveo je ovim povodom zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić.

„Zahvaljujući programu Evropske unije EU PRO koji je finansijski podržao ceo ovaj projekat, mi smo pokrenuli postupak izrade Plana i javnom raspravom treba da opredelimo i usmerimo dalji razvoj područja u tri ključna aspekta. Prvi aspekt je uspostavljanje komunikacione veze između državnog puta i same tvrđave kroz izgradnju pešačkog mosta. Drugi aspekt za koji nam je potrebna planska osnova odnosi se na samu konzervaciju i rekonstrukciju fortifikacije, a treći aspekt se odnosi na razvoj šireg poteza same lokacije kroz planiranje i kasnije izgradnju zabavnih, rekreativnih i komercijalnih sadržaja“, rekao je Nešić.

Nešić je istakao i da očekuje da se kroz razgovor i kvalitetnu diskusiju dođe do najboljeg mogućeg rešenja koji se tiče razvoja ovog područja: „Bitno je da se izradi kvalitetan Plan na osnovu koga će kasnije celo područje oko Starog grada dobiti sve one sadržaje koji će činiti da tvrđava, koja je simbol Užica, postane mesto od koga će određeni broj Užičana i živeti.“

Izvor:uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zaplena kokaina u Užicu, jedna osoba uhapšena

Oglasna Tabla

Završetak izgradnje stanova u Sevojnu

Oglasna Tabla

Jeftina torta od keksa i čokolade koja se ne peče

Oglasna Tabla

Plan odvoženja kabastog otpada

Oglasna Tabla

Kokin Brod: Trobojkom brane svetinje

Oglasna Tabla

Karatisti KK „Užice“ odlični u Čačku

Oglasna Tabla

Đaci od danas ponovo u klupama

Oglasna Tabla

U Srbiji danas naoblačenje i kiša, do 14 stepeni

Oglasna Tabla

Konkursi za prijem kandidata u Vojnu akademiju u toku

Oglasna Tabla