Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

ПК „Торник“ у суботу 10. септембра обележиће Дан пешачења (видео)

Светски Дана пешачења се од 2014. године обележава и у Србији. Идеја Дана пешачења је да се промовише шетња као облик физичке активности и здравог живота. Овај дан биће, као и претходних година,испоштован од стране ПК „Торник“ који је осмислио добре стазе за све који се буду одлучили да посвете себи и свом здрављу бар један дан и придруже им се у пешачењу и уживању у природи.

Од центра Чајетине, преко Оманице па до врха Градине, а онда другим путем назад уз уживање у природи и добром ваздуху, планирано је да се у суботу, 10. септембра обележи Дан пешачења. У организацији ПК „Торник“ Чајетина биће то сасвим сигурно добра шетња, а како кажу из Клуба, надају се и ове године добром одзиву, јер је прошле године уз чланове овог клуба било више од 330 учесника..

„Највише се одазивају деца , основног и средњошколског узраста. Прошле године смо имали преко 300 учесника и већином су била деца, али буду и остали наши суграђани из Чајетине и Златибора. Ове године је лепа прилика да сви који могу учествују, поготово они који нису никада били на Градини“, рекао је Марко Џамбасовић, ПК „Торник“.

Идеја Дана пешачења, који се ове године реализује под слоганом „Корак ближе здрављу“, јесте да се промовише шетња као облик физичке активности и здравог живота. Покровитељ акције је Планинарски савез Србије, а подршку је дало и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

„Стаза није претерано захтевна, има око 7км уз 350м успона. Уз добру вољу и расположење потребно је понети воду, мало хране, али треба имати добру обућу и спортску опрему, како би пешачење било лакше. У случају кише, пешачење се неће отказати и зато је потребно додатно имати кабаницу и кишобран “, каже Марко Џамбасовић, ПК „Торник“.

ПК „Торник“ има 120 чланова и сви се распоређују на осмишљање активности према сопственом афинитету. Много акција већ је урађено у 2022. години, а након Дана пешачења већ 17. септембра следи акција под називом „Видиковци Златибора“ такође под покровитељством Планинарског савеза Србије. Ова акција окупиће заљубљенике у планине из целе Србије. Из овог клуба вас позивају да се прикључите њиховим активностима, почев од Дана пешачења, и уживате у лепотама предела који нас окружују.


Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Здрава Србија предлаже референдум против увођења санкција Русији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Петар Божовић сјајан на првенству Балкана за ветеране

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфо-центар Пописа 2022 почео са радом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Попис почиње у суботу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обавештење – Пројекције на мултимедијалној фонтани

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији расте као коров, а најздравији је природни лек на свеету: Лечи срце и смирује живце! Ево како се користи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Просечне зараде жена у домаћем ИТ сектору 1.300 евра, мушкараца 1.700

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено седам беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас променљиво време, киша местимично

ОГЛАСНА ТАБЛА