ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

ПК Торник: Дан пешачења

И ове као и претходних година ПК „Торник“ је организовао Дан пешачења који је у Планинарском Савезу Србије симболично назван „Роса Дан пешачења – Корак ближе здрављу“.

Овај клуб већ годинама уназад организује ову манифестацију, а као и раније, највише учесника било је из редова  најмлађих суграђана – деце из основне и средње школе у Чајетини и на Златибору.

У оквиру дана пешачења за учеснике је осмиђљена стаза која је кренула из парка у Чајетини, а наставила преко насеља Ћетен. Затим се ишло кроз шуму ка Очкој Гори. Следећа тачка на рути био  је локалитет „Џамбића врела“ са неколико извора пијаће воде. После освежења у хладу букове шуме настављили су стазом узбрдо ка Обадовом брду, где је правиљена пауза за фотографисање и разгледање околине са уређеног видиковца на врху. Недуго потом планинари су стигли до спомен чесме на Оку, где су деца имала прилику да се одморе и играју на пространом пољу на ком је давних година зачет туризам на Златибору.

Повратак назад до Чајетине био је преко Очке Горе и Ћетена, све до почетне тачке у парку. Стаза је била кружна, дуга 9км уз 250м успона, а на акције је било укупно 100 учесника. 

„Дугујемо велику захвалност деци и наставницима Основне школе „Димитрије Туцовић“ из Чајетине и са Златибора, Средњој Угоститељско Туристичкој школи из Чајетине, као и карате клубу „Рујно“ из Чајетине на учешћу на акцији. Надамо се да ћемо у будућности наставити сарадњу и покушати заједнички да деци укажемо на велику важност кретања и боравка у природи“, рекли су у ПК „Торник“.

Водич је, као и увек, био Марко Џамбасовић.

Извор: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Негујмо ћирилицу: Одржана конференција “Значај очувања ћирилице у дигиталној ери”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Програм емоционалне подршке трудницама у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ЈП „Рзав”: Због велике количине лишћа и грања смањен захват из реке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена годишњица Битке на Кадињачи – Историја памти, а Ужице се са поносом сећа хероја Кадињаче

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због јаког снега одмах забрањен пролаз теретним возилима док се наноси не очисте, критично било и преко Кадињаче и Мокре Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ер Србија наредне четири године лети ка 10 дестинација са аеродрома у Краљеву и Нишу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПОСНИ РОЛАТ ОД СПАНАЋА: Фантастичног изгледа и још бољег укуса, а и лако се прави (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сутра почиње исплата државне помоћи пензионерима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Конзерванси и адитиви на које морамо обратити посебну пажњу

ОГЛАСНА ТАБЛА