22.8 C
Uzice
јул 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZANIMLJIVOSTI

PISMO MAJE IZ UŽICA: „DEDA MRAZE, NISAM BILA DOBRA I NE ŽELIM DA SE POPRAVIM“

“Dragi Deda Mraze,
Kako su tekle pripreme za Novaka, kako su patuljci, slušaju li? Čujem da si skoknuo do Srbije, na iće i piće. Neka si, drago mi je da se nismo sreli.

Drago mi je jer u tebe treba da veruju samo deca, jer njima treba da pružiš nadu da je svet odraslih divan. Meni ne treba ništa – pametna sam, lepa i okružena dragim ljudima. Kad posla ima – radim, kad posla nema – gledam da ne očajavam. Kažu da samo glupaci mogu biti bezbrižni, ali ne, tu filozofiju ostavljam za neke stare vekove. U ovom mom, 21. veku, samo da znaš, biti srećan i spokojan je odlika onih hrabrih i onih koji se s nedaćama bore osmehom. Nisam bila dobra jer nisam imala vremena za sve koje volim, nisam uvek imala novca da ih oduševim poklonom, nisam ćutala kad su me napadali, nisam sledila rečenicu “ko tebe kamenom, ti njega hlebom”. Nisam!

Ne, nisam ja uopšte skromna. Pišem ti, jer želim nešto važno da ti kažem: NISAM BILA NIMALO DOBRA, I NEMAM NAMERU DA SE POPRAVIM!
I ne, ne treba mi ni savet od tebe! Ma, ne treba mi NIŠTA!
Znaš zašto? Aaa, ne sećaš se sada? E, pa vidiš, pošto si prošle godine bio nem na sve moje vapaje, želim samo da se slatko nasmeješ mom pismu. I naravno, da se zaglaviš u nekom dimnjaku!

I samo da znaš, od tvoje dobre volje ne zavisi ništa. Neću ništa da poželim niti da ti tražim, jer sve što treba da menjam u životu, menjaću sama, uz pomoć ljudi koje volim. Ne želim da se oslonim na pasivno maštanje o ispunjavanju želja.

Ja sam Deda Mraz u svom životu.
Ho-ho, matori!

Tvoja Maja”

Izvor: Telegraf.rs

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užički Nauči klub RCU dobio priznanje za promociju nauke

Oglasna Tabla

Skuplja registracija ako je broj šasije ili motora nečitak

Oglasna Tabla

Novi zakon o komunalnoj policiji: Ako ne poslušate naređenje, kazna do 20 hiljada dinara

Oglasna Tabla