Огласна табла
ЗДРАВЉЕ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Peticiju protiv vakcinacije dece potpisalo 50 lekara i dvoje profesora Medicinskog fakulteta

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon kaže za Danas da je neophodno da reaguju strukovna udruženja, ali i državne institucije povodom peticije protiv vakcinacije dece protiv kovida 19 koju je pokrenula grupa lekara.

U pomenutoj peticiji, koju je potpisalo dvoje profesora Medicinskog fakulteta u Beogradu i skoro 50 lekara, iznosi se niz problematičnih stavova o štetnosti vakcina i prirodi bolesti kovid 19.

Tako se između ostalog navodi da su „statistike bolesnih od kovid 19 naštimane da pokazuju veće brojeve”, ali i da je “veća šteta od koristi od ove vakcinacije, jer izuzetno je visok broj mrtvih i povređenih od eksperimantalnih vakcina”, kao i da je smrtnost od kovida slična smrtnosti od gripa.

Potpisnici peticije, kojih je danas prepodne bilo preko 6,500, traže da “potpuno i hitno zaustavljanje vakcinacije najmlađih štetnim eksperimentalnim vakcinama protiv kovida 19”.

Osvrćući se na iznete tvrdnje u peticiji epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon kaže da se radi “o naučno neutemeljenim stavovima bez obzira na to ko ih iznosi“.

-Poziv da se obustavi vackinacija dece je suprotno svemu onome što nauka govori. Kod nas se skoro i ne sprovodi vakcinacija dece protiv kovida što je zapravo najveći problem. I umesto da se radi na tome da se razbiju strahovi roditelja oni se na ovaj način samo podgrevaju – ističe Kon.

On kaže da je „neophodno da u ovoj situaciji reaguju i strukovne organizacije, udruženja, ali i državne institucije“.

Isti zahtev juče su izneli i Ujedinjeni protiv kovida, koji su u otvorenom pismu naveli i niz drugih zahteva.

Foto: Canva

Izvor: Danas

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Општина Чајетина обезбедила бесплатне очне прегледе за своје становнике

ОГЛАСНА ТАБЛА

29. септембра обележава се Светски дан срца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грађанска читаоница „Либерграф“ изражава жаљење због усвајања Одлуке о заштити акумулације „Врутци“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Четворица настрадалих младића из Ужица никад неће бити заборављени: Осликава се мурал за Владимира, Уроша, Стефана и Николу и то на деоници на којој су изгубили животе (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Локални механизми за развој женског предузетништва

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милија испричао како је пре 38 година устао из мртвих: Спремили му сахрану, купили црнину, чак и гроб обележили! А онда сам оживео

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа „Свињски отац“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа „Дугоња, Трбоња и Видоња“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Усвојен други ребаланс града Ужица и износи 4,52 милијарде динара

ОГЛАСНА ТАБЛА