8.4 C
Uzice
октобар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA REPORTERI-DOPISNICI

PETICIJA MAJKI SA TROJE DECE IDE U SKUPŠTINU

Peticija da majke troje dece dobiju redovnu mesečnu isplatu od države potpisalo je već 20.000 ljudi. U Užicu skupljena desetina potpisa, skoro 2000.

bebe-dnevne

Predsednica udruženja majki sa troje dece, Katarina Deninger iz Pančeva, rekla je da je broj potpisa dovoljan da se preda Skupštini Republike Srbije.

– Hvala svima na podršci posebno udruženjima i roditeljima što smo se ujedinili u ovoj borbi. Liste sa prikupljenim potpisima stizali su nam iz svih gradova Srbije. A imamo potpise i ljudi iz dijaspore, recimo iz Pariza i Moskve. Po ažuriranju dokumentacije, peticiju podnosimo Narodnoj skupštini Republike Srbije, izjavila je Katarina Deninger.

Ukoliko bi se zahtev Udruženja „Majki sa troje dece“ usvojio, demografsku naknadu za treće dete dobijale bi i majke koje već sada imaju troje ili više dece, ali se isplata ne bi vršila retroaktivno, već od dana stupanja odluke na snagu pa do detetovog 18. rođendana, piše Bebac.

Majke sa troje dece smatraju da im tolika naknada mora pripasti. „Država ni na koji način ne podržava roditeljstvo, samo nam ga otežava. Većina porodica, posebno višečlanih, na ivici je egzistencije, a svi pričaju o natalitetu i kako treba promeniti demografsku sliku Srbije“, rekla je članica Udruženja „Majke sa troje dece“ Slađana Lesnjaković Stojković.

Iako većina roditelja u Srbiji teško živi, majke smatraju da je onima sa troje dece još teže jer više dece zahteva veća finansijska sredstva i veće angažovanje. Majkama je sve teže da dođu do posla. Nakon svake trudnoće, ženama preti gubitak posla, a poslodavci retko žele da zaposle majke sa više dece. Mesečna finansijska pomoć bi se dobijala samo određen vremenski period, pa žene koje zbog toga odluče da ne rade, uskratile bi sebi sva primanja nakon detetovog punoletstva.

Peticiju možete potpisati u bilo kom mestu u Srbiji, a više informacija možete saznati u fb grupi Udruženje „Majke sa troje dece“.

Izvor: http: novaborba.co.rs
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Samo Zlatiborcu odobren izvoz u Rusiju, ostali još pod zabranom

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – “Dugonja,Trbonja i Vidonja“

Oglasna Tabla

„Olimpijski trening sa Vojvođanskom bankom“ na Gradskom trgu

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 17. oktobar (četvrtak)

Oglasna Tabla

Nikola Đuričko: Nova generacija ne zna ko je Ivo Andrić, ali zna ko je Mimi Oro

Oglasna Tabla

Sloboda sa gimnazijalcima u revijalnom meču

Oglasna Tabla

Od 1.730 škola Osnovna škola “Stari grad” iz Užica pobedila u akciju “2000 lopti za buduće asove”

Oglasna Tabla

Jesenje promocije Zlatibora

Oglasna Tabla

Najjači prirodni lek: Popravlja pamćenje, topi masnoće, poboljšava vid i sluh

Oglasna Tabla