9.1 C
Uzice
октобар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA

PETICA ZA HUMANITARNI RAD

PUNA KUCA

NOVA VAROŠ: Mališani iz gradskog naselja Vionik zaslužili su peticu za humanitarni rad. U oviru akcije „Čep za hendikep“ oni su dobrovoljno prikupili dva džaka zatvarača sa plastičnih boca koji će u reciklažu, a novac koji zarade biće uplaćen u fond za kupovinu kolica i drugih ortopedskih pomagala za osobe sa invaliditetom.

U akciju „Čep za hendikep“ uključilo se dvadesetak mališana školskog uzrasta, a pomažu im i najmlađi. Milica, Anica, Ljubinko, Danica, Jelena, Bojana, Saša, Magdalina, Uglješa, Nataša, Ognjen, Aleksa, Marko,Vasilije, dvojica Nikola, pa Luka i njegov imenjak, od jesenas vredno skupljaju zatvarače sa flaša vode, jogurta, šampona i druge plastične ambalaže koji su ranije „išli“ u kontejner ili na divlje deponije.

– Uključili smo i roditelje i rođake pa se više ni jedan zatvarač ne baca, a postavili smo i kutiju u centru naselja u koju čepove ubacuju prolaznici. Raduje nas što će čepovi koje prikupimo nekome olakšati žiivot, a voleli bi i da nam se pridruže i vršnjaci iz drugih delova grada- kažu uglas mališani s Vionika.

Da se uključe u akciju, mališanima iz gornjeg dela Vionika predložila je njihova nešto starija drugarica Jovana Bjelić, studentkinja šeste godine Medicinskog fakulteta u Kragujevcu.

-Nakon informacije da je prekinuta akcija u školi jer je navodno bila neuspešna, predložila sam desetogodišnjem bratu i drugoj deci iz naselja da se uključe što su oni zdušno prihvatili. Smisao akcije brzo su objasnili i komšijama, pa u prikupljanju zatvarača sada učestvuje skoro celo naselje. Bilo bi lepo da akciju podrži i lokalna samouprava, a da se kutije za čepove postave u svim javnim ustanovama- kaže Jovana.

Akcija „Čep za hendikep“ pokrenuta je u Srbiji pre četiri godine. Zahvaljujući prikupljenim zatvaračima do sada je 50 osoba sa invaliditetom dobilo ortopedska pomagala kao što su hodalice, toaletna kolica, sprave koje podižu invalidska kolica u zgradama koje nemaju liftova…

Izvor: www.varoske.net

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla

Počela vakcinacija protiv gripa u svim domovima zdravlja

Oglasna Tabla

Vlada Srbije:Komercijalni letovi na Ponikvama od naredne godine

Oglasna Tabla

Užička gimnazija obeležila 180 godina postojanja

Oglasna Tabla

Šampion, u svom maniru: pobeda i trka za najboljeg u državi

Oglasna Tabla

Žetva medalja plivača „Sloboda“ iz Užica

Oglasna Tabla

15. oktobar – Međunarodni dan seoskih žena

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Zlatokosa“

Oglasna Tabla

Uživajte u miholjskom letu: Danas sunčano i toplo, temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla